26.09.2021 06:33
Просмотров: 786

На Харьковщине выявлено хищение бюджетных средств в рамках программы “Большая стройка”

На Харьковщине выявлено хищение бюджетных средств в рамках программы “Большая стройка”

Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Харківській області викрито схему розкрадання бюджетних коштів по державній програмі «Велике будівництво» при закупівлі щебеневої продукції шляхом попередньої змови з представниками комерційних структур, які сприяли мінімізації податків, формуванню фіктивного податкового кредиту та привласненню цільових державних коштів на загальну суму 45 млн гривень.

Так, фахівцями підрозділу встановлено, що ТОВ «А» здійснювало придбання щебеневої продукції на гірничо-збагачувальному комбінаті та реалізовувало її в адресу переможців тендерів на будівництво автодоріг по державній програмі «Велике будівництво» за цінами, які в рази перевищують ціну придбання. Недостовірні відомості вносилися в службову документацію щодо вартості використаних будівельних матеріалів за завищеними цінами.

Проведеним аналізом встановлено, що підприємство-постачальник здійснювало маніпулювання з податковими документами, а саме з метою привласнення бюджетних коштів завищувало ціну товару в декілька разів з подальшим оформленням фіктивного придбання послуг, які фактично не надавались, на суму 45 млн. грн.

Внаслідок оформлення фіктивних операцій ТОВ «А» ухилилося від сплати податків в особливо великому розмірі.

За результатами розгляду матеріалів правоохоронними органами розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Источник: kh.tax.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович