19.07.2021 06:15
Просмотров: 1104

На українсько-російському кордоні скоєно напад на прикордонний наряд. У нападі підозрюють працівників СБУ

На українсько-російському кордоні скоєно напад на прикордонний наряд. У нападі підозрюють працівників СБУ

Державна прикордонна служба активно протидіє протиправній діяльності на державному кордоні, через що прикордонні наряди постійно зазнають агресивних дій з боку протиправних елементів

Цієї ночі (вчора) на українсько-російській ділянці державного кордону, у Сумській області, відбувся напад на прикордонний наряд, під час якого двом прикордонникам троє невідомих осіб завдали тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю.

Своєчасними спільними діями з Національною поліцією, зброю повернуто, здійснюється розшук осіб, причетних до даного злочину. Проводяться невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за статтями 262 та 345 КК України («Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів…», «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу»). Зауважимо, що окремі санкції даних статей передбачають у якості покарання позбавлення волі на строк до 15 років.

Охорона державного кордону здійснюється посилено.

До нападу на прикордонників у Сумській області виявилися причетними двоє співробітників СБУ - їх уже передали органам слідства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє hromadske з посиланням на речника СБУ Артема Дехтяренка.

Він зазначив, що на час проведення досудового розслідування обох співробітників СБУ, які вчинили хуліганський напад на прикордонний наряд, відсторонили від роботи.

За словами Дехтяренка, така поведінка неприпустима для СБУ.

«У відомстві пообіцяли всіляко сприяти слідству, щоб встановити всі подробиці інциденту та покарати винних «безвідносно до посад та прізвищ», - ідеться у повідомленні.

Источники: dpsu.gov.uam, ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: граница

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович