Сегодня 08:25
Просмотров: 185

путін не має достатньо військ, щоб перемогти Україну і захистити росію — Atlantic Council

путін не має достатньо військ, щоб перемогти Україну і захистити росію — Atlantic Council

На думку аналітика Пітера Дікінсона, операція ЗСУ на Курщині виявила обмеженість військової машини кремля. Він зазначає, що насправді спроба путіна завоювати Україну призвела до того, що його армія виявилася небезпечно перевантаженою і нездатною захистити саму росію.

Труднощі росії на Курському фронті є останнім свідченням того, що москва відчуває зростаючу нестачу людських ресурсів, вважає автор. Про це також свідчать останні повідомлення про підвищення виплат російським контрактникам та збільшення середнього віку російських добровольців — з сорока років на початку вторгнення до близько п'ятдесяти зараз.

Крім того, коли на початку серпня українські війська перетнули кордон у Курській області, виявилося, що більшість російських укріплень у прикордонній зоні були укомплектовані молодими солдатами-строковиками, які незабаром масово здавалися в полон.

Нехарактерно стримана реакція путіна на вторгнення України під Курськом свідчить про те, що він добре усвідомлює недоліки своєї армії.

Все це, звичайно, не означає, що російська армія перебуває на межі розвалу. Навпаки, путін нещодавно оприлюднив амбітні плани щодо подальшого збільшення чисельності своєї армії до півтора мільйона солдатів, що зробить її другою за величиною у світі після КНР. Він також може оголосити наступний раунд мобілізації, якщо це буде необхідно, але це може призвести до внутрішніх заворушень і переконати тисячі молодих росіян втекти з країни.

"путіну, безумовно, потрібно буде знайти велику кількість додаткових військ, оскільки він прагне компенсувати приголомшливі втрати рф і досягти своєї мети — поступово знекровити Україну в жорстокій війні на виснаження.

Оскільки рф зараз впевнено переважає Україну за чисельністю та озброєнням, путін, очевидно, розраховує на набагато більшу здатність своєї країни поглинати втрати на полі бою і продовжувати воювати", — йдеться у матеріалі.

Не всіх переконують аргументи на користь Курської операції України, однак не можна заперечувати, що вона спростувала домінуючий раніше наратив про неминучу перемогу росії. Важливо, що українське вторгнення в Курську область рф також продемонструвало, що перенасичена армія путіна є набагато вразливішою, ніж кремль хотів би, щоб ми вважали, підсумовує Дікінсон.

Джерело: https://t.me/znua_live/171259

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович