09.07.2024 07:32
Просмотров: 225

росія цілеспрямовано атакує житлові будинки та лікарні

росія цілеспрямовано атакує житлові будинки та лікарні

Пояснює Центр стратегічних комунікацій

8 липня внаслідок комбінативної ракетної атаки росії по Києву постраждали цивільні об’єкти, зокрема, зруйнована будівля нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит».

▶️ Чергова терористична ракетна атака росії на Київ завдала руйнувань житлу та цивільній інфраструктурі міста. Загинули щонайменше два десятки осіб, більше півсотні поранені.

▶️ Внаслідок атаки зруйновано новий корпус лікарні «Охматдит» (охорона материнства та дитинства) – найбільшого дитячого, а не військового, діагностично-лікувального закладу України та одного з найбільших в Європі.

▶️ В лікарні «Охматдит» щорічно проходять лікування до 18 тисяч дітей, близько 20 тисяч отримують невідкладну допомогу в травматологічному пункті, виконується близько 7 тисяч операцій. «Охматдит» рятує життя, лікує онкохворих дітей.

▶️ Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення. російський удар зруйнував корпус, де діти отримували діаліз, тобто були прив’язані до апаратів очищення крові.

▶️ Під завалами будівлі опинилися люди, точна кількість жертв наразі невідома. Вже зараз зрозуміло, що це один з найбільших воєнних злочинів росії за час повномасштабної війни.

▶️ росія цілеспрямовано воює з цивільним населенням України, атакуючи житлові будинки, лікарні, зони відпочинку. Під час обстрілів у власних домівках гинуть цілі родини. росія вчергове показала, що вона – країна-терорист.

▶️ Варварська атака на «Охматдит» була цілеспрямованою. Про що свідчать відеокадри. Тому це – не промах і не падіння уламків як намагається показати російська пропаганда.

▶️ Жертвами російських атак часто стають українські діти. З 2022 року загинули більш ніж півтисячі дітей, особи яких достеменно встановлені.

▶️ Злочини росії перекреслюють будь-яку можливість діалогу з путінським режимом. Ватажкам росії місце у міжнародному трибуналі, а не в залі для переговорів.

▶️ Західні партнери мають зняти обмеження на застосування свого озброєння по воєнним об’єктам на російській території.

Джерело: https://t.me/spravdi/39996

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович