21.02.2024 07:28
Просмотров: 273

СБУ повідомила про підозру спецпризначенцю гру, який під прикриттям «добровольця» захоплював Кінбурнську косу у 2022 році

СБУ повідомила про підозру спецпризначенцю гру, який під прикриттям «добровольця» захоплював Кінбурнську косу у 2022 році

Служба безпеки встановила особу ще одного окупанта, який вчиняв воєнні злочини у період захоплення частини Миколаївщини.

Мова йде про уродженця російського міста Кемерово Євгена Делі. За наявною інформацією, до початку повномасштабного вторгнення рф він проходив службу у 10-й окремій бригаді спецпризначення головного управління генштабу збройних сил рф (відомого як гру).

Після 24 лютого 2022 року він діяв під прикриттям командира артилерійського підрозділу «добровольчого штурмового корпусу», який брав участь у захопленні Кінбурнського півострова.

Перебуваючи на території тимчасово захопленої громади, він відповідав за придушення руху опору в регіоні і організовував масові репресії проти місцевих жителів.

Задокументовано, що у серпні 2022 року фігурант разом з підлеглими приїхав до будинку місцевого мешканця. У подвір’ї рашисти схопили чоловіка, зв’язали його і кинули у вантажівку.

Потім потерпілого привезли до російської катівні, де щонайменше 6 днів били, гасили на його тілі недопалки та погрожували вбивством.

У такий спосіб окупанти намагались «вибити» з нього підтвердження співпраці з воїнами Сил оборони.

Не отримавши «зізнань», чоловіка з множинними забоями, травмами хребта і внутрішніх органів вивезли і викинули ледь притомного поблизу окупованого на той час Херсона.

Також за наказом Делі загарбники викрали мешканку селища Покровське і протягом доби тримали її прикованою до стільця в одному із захоплених будинків.

Потім потерпілу в багажнику авто вивезли до катівні на тимчасово окупованій частині Херсонщини, де протягом 3-х днів тримали без їжі та води.

Попри жорстокі тортури, рашисти не почули від жінки жодних «зізнань» і після цього викинули її на відкритій місцевості півострова.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили Делі про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за вчинені воєнні злочини. Зловмисника повністю ідентифіковано, у подальшому його буде знайдено і покарано.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/11232

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович