22.03.2024 09:38
Просмотров: 327

Судитимуть колишню українську сумоїстку Ольгу Давидко, яка збирає гроші для армії рф

Судитимуть колишню українську сумоїстку Ольгу Давидко, яка збирає гроші для армії рф

Вона із 2016 року почала виступати у складі збірної росії.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишньої української спортсменки з Криму, яка перейшла на бік агресора, збирає гроші для армії рф та просуває пропагандистські наритиви.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора.

"Обвинувачена – колишня українська спортсменка та багаторазова чемпіонка Європи та світу із сумо, яка з 2016 року почала виступати у складі збірної рф, однак зробила перерву в кар’єрі після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях", – зазначили у прокуратурі.

Як можна зрозуміти із опублікованої інформації, йдеться про Ольгу Давидко.

Для підтримки армії окупантів вона організувала та очолила волонтерський рух у Криму. Провела неодноразові збори коштів для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців рф, які у тому числі вели бойові дії проти України у місті Бахмут.

"З метою впливу на формування інформаційного простору в Криму, будучи публічною особою, обвинувачена неодноразово виступала у проросійських медіа, просуваючи пропагандистські наративи", – наголосили у прокуратурі.

Хто така Ольга Давидко

● Ольга Давидко стала першою в історії України чемпіонкою світу з сумо у важкій вазі. Вона також є чемпіонкою Європи з сумо та боротьби на поясах, а також призером чемпіонату світу з дзюдо та самбо.

● До початку кар’єри у сумо навчалася у Харківському автодорожньому університеті, мріючи стати бухгалтером.

● У серпні 2016 року сумоїстка з Криму прийняла громадянство росії та заявила, що завершує свої виступи за збірну України з сумо.

● У листопаді колишній українській спортсменці Давидко оголошено про підозру в пособництві державі-окупанту за збір коштів і підтримку російської армії.

Джерело: lb.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    186
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович