09.08.2024 06:55
Просмотров: 150

Викрито російську мережу регіональних пропагандистських ЗМІ в Україні

Викрито російську мережу регіональних пропагандистських ЗМІ в Україні

Експерти видання Insight News Media виявили мережу регіональних дезінформаційних веб-сайтів, які росія створила для впливу на аудиторію в Україні

(https://insightnews.media/russian-network-of-regional-propaganda-outlets-in-ukraine-disclosed-it-replicates-pravda-websites-in-europe/)

До переліку увійшли портали з майже ідентичним дизайном і російською військовою символікою. Усі ці ресурси розміщені на доменах .ru; їх зареєстрували у москві і обслуговують із однієї російської IP-адреси. Це означає, що ці «регіональні українські ЗМІ» мають один і той самий російський сервер.

Крім цього, аналіз контенту вказує на те, що сайти мають всі ознаки скоординованої російської пропагандистської мережі, спрямованої на створення хаосу в Україні та підрив довіри до влади.

Ці «ЗМІ» поширюють типові російські наративи, подібні до тих, які можна знайти у державних медіа рф. Фахівці Insight News Media пишуть, що насамперед ці «новинні» сайти спрямовані на поширення антимобілізаційних настроїв в українських регіонах.

Також важливим є те, що ця «сітка ресурсів» копіює російську мережу «Правда» в Європі.

У 2023 році французьке агентство Viginum викрило дезінформаційну мережу «Правда», виявивши її операції впливу проти ЄС. Незважаючи на спроби зупинити її, російська дезінформаційна мережа розширила свій вплив, створивши кілька веб-сайтів різними мовами.

«Україна та країни ЄС стикаються з необхідністю посилити свої зусилля з протидії агресивній інформаційній війні росії, спрямованій на вплив на громадську думку, підрив довіри до урядів та напади на демократії», – підкреслюють автори розслідування.

Джерело: https://t.me/spravdi/40680

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович