22.06.2024 07:30
Просмотров: 322

За матеріалами ДБР суд призначив 12 років тюрми колаборанту, який мав захищати ЗАЕС

За матеріалами ДБР суд призначив 12 років тюрми колаборанту, який мав захищати ЗАЕС

Завершено розслідування та повідомлено про підозру ще 9 перебіжчикам

Цього тижня за матеріалами Бюро суд виніс вирок стосовно одного зрадника, завершено розслідування та направлено до суду матеріали щодо шістьох перебіжчиків, про підозру повідомлено ще трьом особам.

1. За матеріалами ДБР Ленінський райсуд Запоріжжя визнав винним у колабораційній діяльності військовослужбовця частини, що охороняла Запорізьку атомну станцію. Йому призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Під час захоплення Енергодара у березні 2022 року чоловік виконував обов’язки по захисту атомної станції. Але після повної окупації міста він швидко переметнувся на бік ворога. Чоловік спочатку долучився до так званої «народної міліції», а потім влаштувався до незаконного правоохоронного органу, який створили загарбники.

2. 15 років тюрми загрожує експрокурору з Криму, яка працює на окупантів.

У березні 2014 року, після захоплення Криму, незаконно призначена на посаду прокурора АРК Наталя Поклонська запропонувала фігурантці співпрацю. Та згодилась та отримала посаду в незаконно створеній прокуратурі на півострові, яка увійшла до складу прокуратури рф.

3. Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо інспекторів ДУ «Старобільський слідчий ізолятор», які не виконали розпорядження керівництва щодо виїзду на підконтрольну Україні територію та залишилися у тимчасово окупованому місті, де розпочали «службу» у вже так званому «Старобільському слідчому ізоляторі увп мвс лнр».

4. Скеровано до суду обвинувачення у державній зраді щодо співробітниці управління кадрового забезпечення одного з правоохоронних органів Маріуполя.

Під час захоплення міста жінка не виконала наказ керівництва про евакуацію. Вона змінила однострій на ворожу форму та отримала інспекторську посаду у незаконно створеному «Орджонікідзевського райвідділі» у Маріуполі.

5. За держзраду судитимуть колишнього інспектора з пожежної безпеки, який став начальником при окупаційній владі у захопленому Херсоні.

Він брав активну участь у створенні та організації роботи структурного підрозділу фейкового «мнс» в окупованому місті: набирав кадри, налагоджував матеріально-технічну базу коштом української рятувальної служби, організовував систему перевірок в бюджетних і не тільки організаціях. Після звільнення Херсона фігурант втік разом з окупантами на непідконтрольні Україні території.

6. Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді експравоохоронцю, який прислуговує окупантам в захопленій Якимівці на Запоріжжі.

Вже у квітні 2022 року він добровільно розпочав «службу» у незаконно створеному загарбниками так званому правоохоронному органі. Чоловік виконував усі вказівки окупаційної влади, брав участь в патрулюванні міста, незаконних перевірках транспорту.

7. ДБР у взаємодії з СБУ заочно повідомило про підозру колишньому судді Луганського окружного апеляційного суду, який з 2021 року обіймає посаду судді фейкового «верховного суду лнр».

У 2015 році він підтримав «руський мір» та, зрадивши присягу, сприяв створенню окупаційної судової гілки влади на тимчасово окупованій території Луганщини.

8. Колишній суддя підозрюється в діях, які вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та держзраді.

9. Працівники ДБР заочно повідомили про підозру колишньому лісничому Піщаного лісництва ДП «Станично-Луганське ДЛМГ», який очолив створене окупаційною владою лісництво.

Фігурант «служить» загарбникам та співпрацює з представниками мінприроди рф. Крім того, він надавав інтерв’ю телеканалу «Луганськ 24», в якому підтримав діяльність окупаційної адміністрації.

Детальніше (https://dbr.gov.ua/news/za-materialami-dbr-sud-priznachiv-12-rokiv-tyurmi-kolaborantu-yakij-mav-zahishhati-zaes-zaversheno-rozsliduvannya-ta-povidomleno-pro-pidozru-shhe-9-perebizhchikam).

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4464

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    52
Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович