15.06.2024 07:08
Просмотров: 306

За матеріалами ДБР суд призначив 14 та 15 років тюрми двом перебіжчикам

За матеріалами ДБР суд призначив 14 та 15 років тюрми двом перебіжчикам

Завершено розслідування та повідомлено про підозру ще 6 особам

Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

Цього тижня за матеріалами розслідувань Бюро суд виніс вирок стосовно двох зрадників, завершено розслідування та направлено до суду матеріали щодо п’ятьох перебіжчиків, про підозру повідомлено ще одній особі.

За матеріалами розслідування ДБР суд визнав винною у колабораційній діяльності колишню працівницю правоохоронного органу з Херсонської області (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна.

15 років ув’язнення заочно отримав колишній правоохоронець з Бердянська, якого ДБР викрило на державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

До суду направлено обвинувачення щодо екскерівниці одного з управлінь херсонської митниці. Під час окупації Херсона вона влаштувалась до окупаційної податкової та налагоджувала роботу зі збирання грошей з місцевого бізнеса.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо ще одного рятувальника з Волновахи на Донеччині. Обвинувальний акт скеровано до суду.

За матеріалами ДБР судитимуть керівника однієї з селищних військово-цивільних адміністрацій Маріупольського району, який активно співпрацює з загарбниками та обіймає керівну посаду в окупаційній адміністрації міста.

До 12 років ув’язнення загрожує експрикордоннику, який очолює один з загонів «юнармії» на Луганщині. Обвинувачення щодо нього за статтями дезертирства та колабораціонізму (ч. 4 ст. 408, ч. 6 ст. 111-1 КК України) направлено до суду.

За матеріалами ДБР судитимуть колишнього українського офіцера, який нині воює проти України. У 2014 році після захоплення окупантами військової частини в АР Крим капітан відмовився передислоковуватися до Миколаєва та пішов служити за контрактом у збройні сили рф.

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру колишньому прикордоннику зі Старобільського району, який з початком повномасштабного вторгнення рф втік зі свого підрозділу та лишився на тимчасово окупованій території Луганської області.

Нагадаємо, що санкція статей державної зради та колабораціонізму передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 років до довічного ув’язнення.

Процесуальне керівництво здійснюють Донецька, Запорізька, Львівська, Херсонська та Черкаська обласні прокуратури, Луганська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону, Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4449

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович