02.03.2024 07:45
Просмотров: 275

За матеріалами ДБР суд виніс вирок щодо двох зрадників, ще 18 перебіжчикам загрожують тюремні ув’язнення

За матеріалами ДБР суд виніс вирок щодо двох зрадників, ще 18 перебіжчикам загрожують тюремні ув’язнення

Цього тижня за матеріалами розслідувань Бюро суд виніс вироки у справах двох перебіжчиків, завершено розслідування та направлено до суду обвинувачення щодо 9 осіб, ще дев’яти повідомлено про підозру.

● Суд визнав винним у держзраді колишнього правоохоронця з Генічеська. Йому призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Чоловік разом з «росгвардією» та «омоном» чергував на блокпостах, брав участь у блокуванні виїзду громадян на підконтрольні України території.

● 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав колишній старший інспектор відділу нагляду і безпеки ДУ «Північна виправна колонія (№ 90)», який перейшов на бік ворога. Його визнано винним у колабораційній діяльності.

● Скеровано до суду обвинувачення щодо судді Вовчанського районного суду, яка обвинувачуються у держзраді. Перед звільненням міста жінка втекла до рф. Завдяки розслідуванню ДБР Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя звільнила її з посади.

● Довічне позбавлення волі загрожує двом експрокурорам з АР Крим та Маріуполя, які працюють на окупаційні адміністрації. Обвинувальні акти щодо них направлені до суду.

● Завершено розслідування та скеровано до суду обвинувачення щодо двох колишніх працівників Мелітопольського районного управління поліції, які працюють на окупантів у селищі Приазовське на Запоріжжі.

● У колабораційній діяльності обвинувачується фермер, якого окупаційна влада призначила керівником незаконно створеної установи на окупованій території – «Чорноморського біосферного заповідника». Обвинувальний акт по цій справі вже направлено до суду. Йому загрожує 15 років тюрми.

● Повідомлено про підозру у державній зраді колишньому посадовцю ДСНС у Херсонській області, який пішов робити кар’єру до окупантів у травні 2022 року після захоплення облцентру.

● Також про підозру у державній зраді повідомлено колишньому правоохоронцю та експрацівниці міграційної служби з Куп’янського району. У колабораційній діяльності підозрюється екслісничий ДП «Куп’янський лісгосп» на Харківщині, який агітував українців на Харківщині перейти на бік рф.

● Довічне позбавлення волі загрожує двом колишнім рятувальникам з села Мілове на Луганщині, які навесні 2022 року зрадили Україну та перейшли на бік ворога. Двом ексрятувальникам повідомлено про підозру у державній зраді.

▶ ️Також довічне позбавлення волі загрожує шістьом правоохоронцям зі Сватівського та Старобільського районів Луганської області. Трьом з них повідомлено про підозру у держзраді, відносно ще трьох обвинувачення вже направлені до суду.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4221

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович