Сегодня 07:16
Просмотров: 96

Засуджено енергодарського бізнесмена Дмитра Голуба, який забезпечив окупантів інтернет-зв’язком

Засуджено енергодарського бізнесмена Дмитра Голуба, який забезпечив окупантів інтернет-зв’язком

Жителя міста Енергодар Василівського району 54-річного Дмитра Голуба, якій пішов на співпрацю із окупантами та забезпечив їх інтернет-зв’язком, визнали винним у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору і заочно засудили до 11 років позбавлення волі. Вирок відносно енергодарця Ленінський районний суд міста Запоріжжя ухвалив 5 вересня.

Дмитро Голуб — засновник ТОВ «ДВ-КОМ», основним видом діяльності якого на території України є «діяльність у сфері проводового електрозв’язку». Директоркою цього ж підприємства є Надія Голуб, ймовірно, дружина засудженого.

За версією слідства, у липні 2022 року (більш точна дата досудовим розслідуванням не становлена не встановлена) Дмитро Голуб, перебуваючи на окупованій території Василівського району, з метою особистого збагачення погодився на провадження господарської діяльності у взаємодії з незаконною «Военно-гражданская администрация г. Энергодар». Він перереєстрував бізнес за законодавством рф на ООО «ДВ-КОМ». Надалі Голуб налагодив та підключив доступ до інтернет-мережі російського провайдера «Миранда-Медиа».

Він забезпечив інтернет-зв’язком окупаційну адміністрацію Енергодара, місця дислокації особового складу представників збройних формувань рф на території готельного комплексу «Сосновий Бор». Окрім цього, з метою належного та сталого функціонування окупаційного режиму на ТОТ Енергодарської міської територіальної громади та підтримки збройної агресії росії, Дмитро Голуб забезпечив інтернетом приміщення колишніх відділів СБУ та поліції.

Судовий розгляд справи здійснювали без обвинувачуваного, проте за участі захисника, призначеного державою. На судовому засіданні дали покази і свідки. Один із них розповів, що після окупації Енергодару Голуб спочатку не проявляв свою позицію — не виказував підтримки ні Україні, ні рф. А вже приблизно у червні 2022 року разом із озброєними російськими військовослужбовцями здійснив захоплення будівлі «Укртелеком». У ній знаходились основні сервери, які надавали доступ до мережі Інтернет з території України. Ключі від серверної взяв Дмитро Голуб. Одразу після цього на території міста Енергодар зник мобільний та інтернет-зв’язок українських провайдерів та мобільних операторів.

Окрім позбавлення волі Дмитра Голуба позбавили права обіймати будь-які посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органах та в органах, що надають публічні послуги строком на 15 (п`ятнадцять) років, з конфіскацією усього наявного майна у дохід держави. Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту його фактичного затримання.

Джерело: lokatormedia.online

Новости портала «Весь Харьков»


Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович