02.02.2019 07:31
Просмотров: 1169

Остаточні захисні заходи ЄС на сталеву продукцію: Україна продовжуватиме поставляти металопродукцію

Остаточні захисні заходи ЄС на сталеву продукцію: Україна продовжуватиме поставляти металопродукцію

Єврокомісія опублікувала повідомлення про запровадження остаточних захисних заходів щодо імпорту металопродукції в ЄС, які набувають чинності 2 лютого 2019 року. Офіційне повідомлення доступне за посиланням.

ЄС запроваджує захисні заходи у формі індивідуальних та глобальних тарифних квот для усіх країн. Після вичерпання квоти до імпорту сталевої продукції буде застосовуватись мито у розмірі 25%. Захисні заходи діятимуть три роки, включаючи період дії попередніх заходів. Тобто остаточні заходи будуть діяти з 02.02.2019 по 30.06.2021.

Глобальні квоти виділятимуться на квартальній основі, а індивідуальні - на річній. Водночас, квартальний залишок глобальної квоти буде переходити на наступний квартал в рамках одного річного періоду. Також передбачено, що країни, які вичерпають свої індивідуальні квоти, матимуть можливість продовжувати свої поставки без сплати мита в рамках залишку глобальної квоти в останньому кварталі річного періоду.

Під дію захисних заходів підпадає 26 категорій товарів металургійної галузі. Товари походженням з України підпадають під тарифні квоти за 14 товарними групами. Мінекономрозвитку домоглося виключення України з-під дії захисних заходів по 12 товарним категоріям.

Мінекономрозвитку разом з українськими виробниками брали активну участь у розслідуванні. Так, були підготовлені та подані на розгляд Єврокомісії позиційні матеріали та коментарі української сторони, представники Мінекономрозвитку відстоювали інтереси України під час слухань в рамках розслідування, а також на підставі статті 42 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Єврокомісія провела окремі додаткові консультації з представниками Мінекономрозвитку.

В результаті проведеної роботи Україна отримала індивідуальні квоти за 12 категоріями товарів. В рамках цих квот Україна поставлятиме продукцію на умовах, які визначені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Індивідуальні квоти України відповідають історичним обсягам поставок, враховуючи при цьому зростання попиту в країнах ЄС. По 2 товарним категоріям товари з України ввозитимуться до ЄС в рамках глобальної квоти (труби для газопроводів та гарячекатний плоский прокат).

За оцінками Мінекономрозвитку, наразі, враховуючи застосування захисних заходів Європейським Союзом у такій формі, по значній кількості категорій товарів не очікується значного негативного впливу на обсяги поставок до країн ЄС. Так, застосування попередніх заходів (з 19 липня 2018 по 1 лютого 2019) майже не вплинуло на обсяги поставок української продукції на ринок ЄС, українська металургійна продукція продовжувала експортуватись до країн ЄС у традиційних обсягах, при цьому по деяким товарним позиціям було зафіксовано зростання поставок.

Квоти на імпорт сталевої продукції з України до ЄС відповідно до нотифікації Європейської Комісії

Остаточні захисні заходи ЄС на сталеву продукцію: Україна продовжуватиме поставляти металопродукцію

* Глобальна тарифна квота

Источник: me.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович