03.06.2024 07:39
Просмотров: 534

Розвідка Британії розповіла про наслідки затримання "дуже компетентного" генерала рф

Розвідка Британії розповіла про наслідки затримання дуже компетентного генерала рф

Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії в останньому зведенні 2 червня проаналізувала інформацію про затримання російського генерал-майора Івана Попова за звинуваченнями у шахрайстві та корупції.

Попов раніше був командувачем 58-ї російської загальновійськової армії, його звільнили в липні 2023 року після критики "щодо компетентності рішень російського оборонного керівництва, пов'язаних з веденням війни".

"Згодом Попов публічно розкритикував рішення про його відсторонення, назвавши його "ударом з тилу, підступним і підлим обезголовленням армії в найскладніший і найнапруженіший момент", – нагадує британська розвідка.

Як вважають автори зведення, у системі армії росії, "де корупція сама по собі є укоріненою", покарання за неї "частіше є політичним інструментом, ніж спробою забезпечити належне врядування".

"Цілком ймовірно, що арешт Попова є демонстративним покаранням за його ймовірну нелояльність до начальства", – констатує розвідка Британії.

Там додають, що Попов як командувач у російській армії, "як правило, вважався дуже компетентним і, за словами російських військових коментаторів, користувався популярністю серед російських солдатів".

"Його арешт, ймовірно, ще більше занепокоїть російських військовослужбовців і зміцнить переконання його колег на вищих командних посадах у тому, що лояльність і підпорядкування режиму і своєму начальству цінується вище, ніж компетентність і харизма", – підсумовується у зведенні.

Джерело: eurointegration.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович