09.02.2024 09:30
Просмотров: 415

фсб через медіа запустила масовану конспірологічну кампанію про «біологічні досліди» в Африці

фсб через медіа запустила масовану конспірологічну кампанію про «біологічні досліди» в Африці

За поширення дезінформації відповідають спецслужби кремля, новостворені в Африці псевдоЗМІ та політтехнологи пригожина, зазначається у розслідуванні (https://theins.ru/politika/268965) The Insider.

● Після вбивства пригожина кремль розвинув великий проєкт з дезінформації та пропаганди в Африці під загальним управлінням П'ятої служби фсб. Очолює кампанію співробітник фсб курєєв.

● У жовтні 2023 року він оголосив про створення ІА «Африканська ініціатива», а ще через місяць – про створення порталу rusAfro media, матеріали якого перекладаються на всі основні мови, які використовуються в Африці.

● Риторика публікацій «феесбешного» агентства загалом копіює риторику радянських часів, хіба що замість «американського імперіалізму» використовується модніший сьогодні термін «колоніалізм».

● Агентство намагається підсвічувати всі теми, які добре лягають у кремлівську повістку, – наприклад, антиамериканський мітинг у ЦАР, або просувати свої «страшилки», наприклад, історію про те, як «США намагаються підкорити Африку «Фейсбуком», доларами та ЛГБТ».

● Нещодавно ресурси курєєва запустили кампанію, на яку не наважилася б навіть радянська пропаганда. Її суть складає конспірологічна теорія про те, що нібито західні фармацевтичні компанії використовують Африку для біоекспериментів та випробувань різних препаратів.

● Багато в чому вона нагадує іншу «феесбешну» конспірологічну ідею – про американські біолабораторії в Україні, з тією різницею, що в африканському варіанті в історію вплітаються колоніалізм, Білл Гейтс та небезпека вакцинації.

Джерело: https://t.me/spravdi/36491

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович