10.06.2023 07:43
Просмотров: 366

Кажуть, що Залужний «курував підрив «Північного потоку» потай від Зеленського». Це – маніпуляція

Кажуть, що Залужний «курував підрив «Північного потоку» потай від Зеленського». Це – маніпуляція

Брехня: головнокомандувач ЗСУ Залужний курував підрив газопроводів «Північний потік» потай від президента України Зеленського. Про це пишуть російські сайти з посиланням на The Washington Post.

- Вашингтон наперед дізнався про плани Києва атакувати «Північні потоки», а також про те, що керував терактом Залужний. Усі причетні до операції підпорядковувалися безпосередньо Залужному, якого було поставлено на чолі, аби Зеленський не дізнався про операцію, – пишуть пропагандисти.

Правда: росЗМІ витягнули інформацію з контексту. В оригінальному матеріалі йдеться лише про те, що США мали розвіддані про можливий український план атаки на газопровід «Північний потік». Проте реалізація цього плану була скасована з низки причин.

Також у матеріалі йдеться про те, що ЦРУ спочатку сумнівалося у достовірності інформації про підготовку Україною такого плану. Людина, яка надала цю інформацію, не зарекомендувала себе як надійне джерело інформації.

Раніше Збройні сили Данії підтвердили, що спеціальне судно рф знаходилося біля місця вибуху газопроводу за чотири дні до події.

А The New York Times з посиланням на дані розвідки писав, що за вибухом газопроводів могли стояти неурядові групи, до яких входили росіяни та українці.

Джерело: https://t.me/spravdi/30152

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович