07.12.2023 06:26
Просмотров: 317

Карантин через грип та ГРВІ по країні оголошувати не будуть - Кузін

Карантин через грип та ГРВІ по країні оголошувати не будуть - Кузін

Загальнонаціональний карантин через рівень захворюваності на грип та ГРВІ по країні оголошувати не будуть, такі рішення можливі на регіональних рівнях.

Про це в інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Загальнонаціонального карантину або обмежувальних заходів не передбачається. Тому що ми бачимо, що протікання цього епідсезону є відносно спокійним. Але локальні заходи все ж таки будуть ухвалюватися залежно від регіону, як розвиватиметься ситуація", - сказав головний державний санітарний лікар.

Це, за його словами, можуть бути такі заходи, як продовження зимових канікул у школах, щоб розірвати ланцюжок передачі захворювання, використання масок при пересуванні транспортом тощо.

"Якщо епідрівень в області був перевищений, тоді можна було ухвалювати рішення про впровадження локальних протиепідемічних обмежень", - зазначив Кузін.

Він пояснив, що загальнонаціональний карантин потенційно може розглядатися у тому випадку, коли у більшості областей перевищено епідемічний поріг по захворюваності на грип та ГРВІ.

Водночас Кузін нагадав, що Україна юридично скасувала обмеження, які були повʼязані з пандемією коронавірусної хвороби, відповідні зміни відбулися і на рівні нормативних документів.

Наразі, за його словами, перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ фіксується тільки у Чернівецькій області. А в Рівненській області вирішили превентивно застосувати профілактичні заходи і продовжити зимові канікули для дітей, з тим щоб не допустити перевищення епідемічного порогу.

Як повідомляв Укрінформ, з початку епідсезону 2023/2024 року на грип, ГРВІ та COVID-19 перехворіло 1,3 млн українців, це на 40% більше, ніж минулого епідсезону.

Карантин, який був встановлений з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, був скасований по всій території України з 1 липня 2023 року.

Джерело: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович