31.08.2024 07:22
Просмотров: 179

Полякам не подобаються темні сторінки власної історії

Полякам не подобаються темні сторінки власної історії

Українського міністра спитали, коли Київ зніме заборону на ексгумацію загиблих під час подій на Волині 1943-45 років.

Кулеба у відповідь запитав, чи слухачка знає про операцію "Вісла" 1947 року з примусового переселення українців, та сказав про території, які охоплювала операція, як про українські землі.

"Очільник МЗС України назвав території Люблінщини, Підкарпаття і Малопольщі "українськими територіями", це безпрецедентно", – обурилася колишня прем’єрка від "ПіС" Беата Шидло, додавши, що це виглядає як зневага після всієї допомоги, яку надала Польща.

Депутат "ПіС" Януш Ковальський назвав слова Кулеби "скандальними і ревізіоністськими" та заявив, що українському міністру варто заборонити в’їзд до Польщі.

Мер Хелма Якуб Банашек, також представник "ПіС", заявив, що має велике співчуття до України, але після слів Кулеби відчув, що "повного примирення у правді не буде".

"Операція "Вісла" – те, чого не мало би статися, але прирівнювати це до геноциду на Волині і говорити у цьому контексті про українські території – це підло", – заявив мер

-----------

В МЗС пояснили слова Кулеби про "українські території", що обурили польських політиків

У відомстві заявили, що міністр говорив про тисячі українців, які внаслідок операції "Вісла" були примусово переселені з тих районів Польщі, де вони проживали згуртованою громадою.

"Саме в цьому дусі слід розуміти його слова про "українські території" (в англійському оригіналі "Ukrainian territories") – тобто території Польщі, де українці історично проживали компактною громадою", – пояснили в українському МЗС

Джерело: https://t.me/ukrpravda_news/49739

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович