24.12.2023 07:11
Просмотров: 353

Про нібито російський паспорт очільника ВККС Романа Ігнатова

Про нібито російський паспорт очільника ВККС Романа Ігнатова

В історії з нібито російським паспортом очільника Вищої кваліфікаційної комісії суддів Романа Ігнатова ВККС намагається бути максимально відкритою, аби не підривати довіру до інституції, заявив в інтерв’ю ZN.UA заступник голови Комісії Руслан Сидорович, з яким поговорила Тетяна Безрук. Він також пояснив, чи може бути ця ситуація підставою для перегляду результатів роботи ВККС.

"Не скажу, що підриває, але може. Наприклад, історія Богдана Львова, колишнього судді Касаційного господарського суду Верховного суду. Ми ж не говоримо про те, що звільнення Львова з посади голови КГС ВС підірвало довіру до господарської юстиції в Україні? Не говоримо, й так не є. Що робити, аби цього не сталося? Не приховувати історій, оперативно реагувати, бути максимально відкритими й намагатися максимально швидко надати всі вичерпні відповіді. Сьогодні Комісія продемонструвала саме такі підходи", — зазначив Сидорович.

Він переконаний, що це випробування зробить членів ВККС сильнішими. За словами Сидоровича, це покаже, що Комісія може впоратися зі всім та збільшить до неї довіру.

Водночас заступник голови ВККС запевнив, що лист Служби зовнішньої розвідки щодо нібито паспорта рф у Ігнатова жодним чином не може призвести до перегляду результатів роботи Комісії. Зокрема, він знову навів приклад судді Богдана Львова.

Як зазначив Сидорович, "попри те, що він втратив статус судді, жодне винесене ним судове рішення не поставлене й не може бути поставлене під сумнів. Бо він виконував свої повноваження".

А враховуючи, що ВККС є колективним органом, який виносить колективне рішення, то навіть, якщо наявність російського паспорта одного члена Комісії підтвердиться, це не зможе призвести до втрати юридичної легітимності її рішень.

Джерело: https://t.me/znua_live/126670

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    215
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович