04.09.2024 06:27
Просмотров: 233

Реакція наглядової ради "Укренерго" на звільнення Кудрицького

Реакція наглядової ради Укренерго на звільнення Кудрицького

Голова наглядової ради НЕК "Укренерго" Данієль Доббені та член ради Педер Андреасон заявили про припинення повноважень як членів наглядової ради компанії через рішення про дострокове звільнення керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького, яке вони назвали політично вмотивованим — спільна заява Данієля Доббені та Педера Андреасона.

"Під час засідання 2 вересня більшість членів Наглядової ради прийняли рішення про дострокове припинення повноважень Володимира Кудрицького як голови Правління Компанії за згодою сторін. Сьогодні, 3 вересня, ми подали свої письмові повідомлення про дострокове припинення повноважень як членів наглядової ради компанії. Ми вважаємо, що рішення про дострокове звільнення керівника "Укренерго" є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав", — йдеться в повідомленні представників наглядової ради.

Доббені та Андреасон вказали, що прийшли в Наглядову Раду Компанії в грудні 2021 року як експрезиденти асоціації операторів європейської континентальної мережі ENTSO-E, аби допомогти "Укренерго" компанії від’єднатися від енергосистем росії та білорусі та інтегруватись з європейською мережею, однак майже відразу відчули тис з боку влади України.

"З перших днів нашої роботи в Наглядовій Раді "Укренерго" ми відчували політичний тиск і спостерігали постійні спроби в обхід конкурсу призначити в Правління компанії людей, професійні якості яких викликали сумніви. Ми регулярно отримували звіти від менеджменту Компанії під час засідань про негативний вплив на репутацію Компанії анонімних джерел в соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів", — йдеться в заяві.

Вони підкреслили, що сьогодні корпоративне управління Компанією за стандартами ОЕCD є під сумнівом, тому вони не бачать можливості продовжувати свою роботу в Наглядовій Раді "Укренерго".

Джерело: https://t.me/znua_live/165214

Новости портала «Весь Харьков»


Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович