27.11.2023 08:42
Просмотров: 354

росія веде електронну війну з використанням технологій Великобританії

росія веде електронну війну з використанням технологій Великобританії

Згідно з новим звітом, багатьом країнам, які запровадили санкції проти росії через війну в Україні , необхідно вжити термінових заходів, щоб перервати постачання технологій для її кампанії радіоелектронної боротьби.

Досьє, зібране Україною та розповсюджене серед основних країн, які запровадили санкції, визначає ключові російські фірми, залучені до розробки та виробництва електронного військового обладнання. У ньому йдеться, що Велика Британія та інші країни ще не наклали санкцій на деякі залучені компанії.

Він ідентифікував те, що, як він стверджує, є технологією, виготовленою британськими фірмами в деяких передових електронних обладнаннях, задіяних у конфлікті, і сказав, що необхідні більш ефективні дії для блокування використання іноземних компонентів.

У доповіді йдеться: «Ефективність російських електронних систем багато в чому залежить від доступу до імпортних компонентів, які широко використовуються у виробництві таких систем... Необхідно негайно вжити конкретних кроків для зниження можливостей російського військово-промислового комплексу».

Вищі військові командири в Україні стурбовані нещодавніми успіхами росії в боротьбі з радіоелектронною боротьбою. У нещодавній статті в Economist Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних сил України, написав: «[Електронна боротьба] є ключем до перемоги у війні безпілотників.

«росія модернізувала свої сили [радіоелектронної боротьби] за останнє десятиліття, створивши новий вид армії та створивши 60 нових типів техніки. У цьому він нас перевершує: 65% наших платформ для глушіння на початку війни були вироблені ще за радянських часів».

У новій українській доповіді йдеться, що окрім засобів постановки перешкод, системи електронної розвідки можуть виявляти запуски безпілотників і прогнозувати можливі військові дії. Для відстеження дронів можна використовувати спеціалізоване радарне обладнання.

Вісім ключових російських фірм займаються виробництвом засобів радіоелектронної боротьби, йдеться у звіті. Серед них – науково-виробниче об’єднання «Стріла», науково-дослідне підприємство «Протек» і концерн «Радіоелектронні технології», які, за його словами, не потрапили під санкції Великобританії.

Він також називає компоненти британських фірм, які, за його словами, були знайдені в російській радіоелектронній боротьбі. Залучені компанії кажуть, що припинили будь-яку торгівлю з росією.

Згідно зі звітом, транзистори компанії Semelab Ltd, яка має зареєстрований офіс у Вокінгу, Суррей і належить TT Electronic Group Holdings, були знайдені в обладнанні для блокування радіокерованих пристроїв і зв’язку на полі бою. Обладнання джерела живлення від XP Power, штаб-квартира якої розташована в Сінгапурі та котирується на Лондонській фондовій біржі, було виявлено в мобільному радарі ближнього радіусу дії. А деталі, нібито виготовлені компанією Golledge Electronics, розташованою в Ілмінстері, Сомерсет, були знайдені в системі пеленгації.

Представник TT Electronics сказав: «Після вторгнення росії в Україну TT Electronics прийняла повну заборону на всі продажі будь-яким російським організаціям. Через характер міжнародних ланцюгів поставок, коли продукт продається, він може бути проданий багато разів до кінцевого використання. Такі подальші продажі та кінцеве використання не знаходяться під контролем виробника.

«TT Electronics діє згідно з усіма законами та правилами експортного контролю та використовує детальну програму відповідності експортному контролю». Відповідні компоненти, наведені у звіті, не призначені для військового використання.

XP Power заявила, що у неї був невеликий дистриб’ютор у росії, з яким вона припинила торгівлю у 2022 році. За її словами, запчастини, зазначені у звіті, були виготовлені партнером і поставлені до вторгнення в Україну.

У компанії заявили: «XP не веде бізнесу в росії з лютого 2022 року і працює в повній відповідності до санкцій».

У лютому 2022 року компанія Golledge Electronics заявила, що припинила співпрацю зі своїм російським дистриб’ютором. Вона заявила, що не постачала жодних компонентів російському дистриб’ютору з 2021 року, а з 2016 року кожна поставка підлягала митному оформленню урядом Великобританії. Фірма заявила, що малоймовірно, що компоненти, визначені у звіті, були справжніми, оскільки позначений кодовий номер «не відповідає жодному продукту Golledge».

У доповіді йдеться про те, що проти виявлених російських компаній мають бути накладені санкції. Він також пропонує створити «єдину базу даних компонентів», що визначає технології, які російські військові використовують у своєму обладнанні для радіоелектронної боротьби.

Офіційні особи Міністерства закордонних справ, Співдружності та розвитку кажуть, що вони заборонили експорт і постачання до росії тисяч продуктів, заборонивши всі предмети, знайдені на полі бою. Нещодавно Велика Британія вжила заходів , щоб зруйнувати таємну мережу закупівель, яка використовується росією для придбання критично важливих західних технологій.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.05.2024 08:58    130
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович