30.03.2024 06:10
Просмотров: 436

російська церква та суміжні до неї організації грають за правилами пропаганди кремля, — омбудсман України Дмитро Лубінець

російська церква та суміжні до неї організації грають за правилами пропаганди кремля, — омбудсман України Дмитро Лубінець

У Москві 27 березня, під головуванням Глави Всесвітнього російського народного собору, організації під егідою РПЦ, затвердили наказ під назвою "Настоящеє і будущеє руского міра". Документ є не лише програмним документом організації, але й адресується органам законодавчої та виконавчої влади у росії.

Наказ починається із визначення "спеціальной воєнной операції" та її ролі у розбудові "руского міра". Зазначається, що "після завершення СВО вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу росії. Можливість існування на даній території русофобського, ворожого росії та її народу політичного режиму, так само як політичного режиму, керованого з ворожого росії зовнішнього центру, повинна бути повністю виключена".

"Як Омбудсман України, я звертаю увагу на цей документ із кількох причин.

По-перше, це легалізація пропагандистської діяльності на рівні центральних органів законодавчої та виконавчої влади, які входять до Президії організації.

По-друге, заступником голови організації є Костянтин Малофеєв, відомий російський олігарх. Він був причетний до фінансування кампанії з окупації Криму у 2014 році і цього періоду перебуває під санкціями. Проте через їхнє порушення його конфісковане майно у США передадуть до України.

Ця організація має консультативний статус при Економічній і соціальній Раді ООН. Ця рада є центральним механізмом координації діяльності системи ООН та її спеціалізованих установ і нагляду за допоміжними органами в економічній, соціальної, екологічної та суміжних сферах", — заявив Лубінець.

Омбудсман наголосив, що готує звернення до Економічної та Соціальної Ради ООН на предмет відповідності наведеної неурядової організації до цілей і завдань, відповідності цінностям ООН.

Джерело: https://t.me/znua_live/141078

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович