28.08.2024 06:43
Просмотров: 504

Школу Бойка позбавили ліцензії, - керівниця міського департаменту освіти.

Школу Бойка позбавили ліцензії, - керівниця міського департаменту освіти.

Підземна школа у Харкові / Фото: Фото: Денис Клименко, Ґвара Медіа

Приватну Авторську школу Бойка у Харкові, яка 23 червня 2024 року зазнала удару російською авіабомбою, позбавили ліцензії.

Про це повідомила керівниця міського департаменту освіти Ольга Деменко на брифінгу у Харкові.

За її інформацією, навчання у цій школі не було безпечним для школярів, адже заклад продовжував навчати дітей в офлайн-форматі не в захисній споруді.

«Такі повноваження має обласна військова адміністрація і вони зробили цей крок. Ми, зі свого боку, бачили смертельну небезпеку для дітей, які там навчалися, але не мали повноважень вплинути на цей процес», — розповіла Ольга Деменко.

Вона також підкреслила, за умови побудови школою протирадіаційного укриття, вони зможуть отримати нову ліцензію та продовжити надавати освітні послуги для школярів Харкова.

Зазначається, приватні школи міста є частиною надання освітніх послуг, тому їх функціонування так само важливе, як і державних. Тож на сьогодні їх у місті налічується близько 49.

Що відомо про школу Бойка у Харкові

Авторська школа Бойка — приватний навчальний заклад у Шевченківському районі міста. Навчання тут проводилося в денну та вечірню форму на вибір з 1 по 11 класи.

Однак близько 15:00 23 червня у Харкові пролунала серія вибухів. Тоді, за інформацією обласної прокуратури, одна з чотирьох керованих авіабомб влучила в їдальню дитячого навчального закладу в Шевченківському районі. Будівля була частково зруйнована.

Крім того, 15-річний хлопчик та 26-річна жінка отримали поранення, а 43-річна жінка – гостру реакцію на стрес.

Тоді ж, 28 червня, начальник Харківської обласної військової адміністрації зазначив, на Харківщині заклади освіти без захисних споруд не повинні працювати. А на самій Раді оборони області того ж місяця розглянули питання щодо зупинення ліцензії «Авторської школи Бойка», яка продовжувала працювати у офлайн форматі, ігноруючи вимоги безпеки МОНу та профільних служб.

За словами Олега Синєгубова, під час влучання КАБа у червні, масових дитячих жертв вдалося оминути лише через те, що обстріл відбувся у вихідний день.

● «Рівень загрози з боку рф на сьогодні не дозволяє проводити повноцінний навчальний процес без додаткових заходів захисту. Для нас безпека дітей — пріоритет», — висловився тоді Синєгубов.

Нагадаємо, загалом з початку повномасштабного вторгнення, за інформацією Генеральної прокуратури України, російська армія завдала руйнувань 631 закладу освіти на Харківщині. Відтак, рф пошкодила 567 закладів освіти, а повністю зруйнувала — 64.

Такі дії росії є порушенням Женевських конвенцій. Адже об’єкти цивільної інфраструктури, в тому числі заклади освіти та охорони здоров’я, не можуть бути військовими цілями. Однак росія цих правил не дотримується.

Крім того, відповідно до оцінки Світового банку «UKRAINE Third Rapid Damage and Needs Assessment (RDNA3) February 2022 – December 2023» (UA RDNA3 report) у зв’язку з повномасштабною агресією національна освіта зазнала збитків на $13,923 млрд.

Джерело: gwaramedia.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович