11.03.2024 08:18
Просмотров: 239

Сили США, Франції та Британії відбили масштабну атаку дронами у Червоному морі

Сили США, Франції та Британії відбили масштабну атаку дронами у Червоному морі

Збройні сили США, Франції та Великої Британії у суботу збили десятки безпілотників, націлених єменськими хуситами на суховантаж Propel Fortune у районі Червоного моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Центральне командування (CENTCOM) США заявило, що американські військові та коаліційні сили збили щонайменше 28 безпілотників над Червоним морем уранці в суботу.

«Жодне судно ВМС США чи коаліційних сил не було пошкоджено під час нападу, а також не було жодних повідомлень від комерційних кораблів про збитки», – зазначили у відомстві.

Французький військовий корабель і винищувачі збили чотири бойові дрони, що рухалися в напрямку військово-морських суден європейської місії Aspides, йдеться у заяві французької армії.

«Ці оборонні дії безпосередньо сприяли захисту вантажного судна True Confidence під прапором Барбадосу, яке було уражене 6 березня і перебуває на буксирі, а також інших комерційних суден, що проходять транзитом у цьому районі», – повідомили французькі військові.

Франція має військовий корабель у цьому районі і військові літаки на базах у Джибуті та ОАЕ.

У Міноборони Британії заявили, що військовий корабель HMS Richmond приєднався до міжнародних союзників під час відбиття нічної атаки безпілотників єменських хуситів. Там додали, що внаслідок атаки ніхто не постраждав і що судно лишилось неушкодженим.

«Минулої ночі HMS Richmond використав свої ракети Sea Ceptor, щоб збити два ударні безпілотники, успішно відбивши чергову незаконну атаку підтримуваних Іраном хуситів», – заявив міністр оборони Британії Грант Шеппс у соцмережі Х.

В Агентстві морської торгівлі Сполученого Королівства (UKMTO) також підтвердили спробу хуситів напасти на судно Propel Fortune. Поблизу судна пролунали два вибухи, однак, за інформацією агентства, ніхто із членів екіпажу не постраждав, а судно прямує до наступного порту.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня під час ракетної атаки хуситів на корабель True Confidence, що йшов під прапором Барбадосу, загинули троє моряків.

Джерело: ukrinform.ua

Фото: lbcgroup.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    252
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович