20.03.2024 08:19
Просмотров: 371

Вища рада правосуддя розгляне скаргу на суддю Геннадія Салая, який не побоявся дати дозвіл на прослушку Вовка

Вища рада правосуддя розгляне скаргу на суддю Геннадія Салая, який не побоявся дати дозвіл на прослушку Вовка

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розгляне скаргу на суддю Чернігівського апеляційного суду Геннадія Салая, який дав дозвіл на прослушку в кабінеті судді Вовка. Скаргу, яку подали адвокат Ростислав Кравець разом з подругою Вовка, депутаткою від забороненої ОПЗЖ Антоніною Славицькою — Центр протидії корупції.

"Так, той самий Кравець, який згадується на "плівках ОАСК", який вимагав визнати ЦПК "екстремістською організацією", а зараз поширює брехню про Віталія Шабуніна", — заявили у ЦПК.

У Центрі повідомили, що Кравець мав підозру у справі ОАСК, а Славицька згадується на плівках кілька разів. Зокрема, у одному з епізодів Вовк, ймовірно розмовляючи з екссуддею Одеського окружного адмінсуду Колесниченком, каже:

"...ти, коли в п’ятницю приїдеш, у приймальні у Сергія Васильовича є дівчинка Антоніна (мається на увазі помічниця Ківалова Славицька Антоніна). У неї для тебе буде подарунок, добре? .. Я правильно зрозумів, що ти назвав шість, а один, один — це наше з тобою, так? А, все, я зрозумів...".

"Скаргу на Салая відкрила ще кілька років тому стара ВРП. За це рішення голосували члени ВРП Павло Гречківський та Лариса Швецова. Які теж згадуються на "плівках ОАСК".

З того часу ми з партнерами добились перезавантаження ВРП і часткового очищення органу. Гречківський і Швецова з ВРП вилетіли, а от Інна Плахтій залишилась.

Саме вона є секретарем Дисципланарної палати, яка розглядатиме скаргу на Салая. І саме Плахтій у свій час неодноразово приходила на допомогу Вовку.

Цікаво, що вирішать Плахтій з колегами зараз. Чи відкриються всі посилання щодо судді Салая і чи покарають суддю, який не побоявся дати дозвіл на прослушку Вовка", — наголосили у ЦПК.

Джерело: https://t.me/znua_live/139422

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    222
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович