28.09.2023 06:19
Просмотров: 480

«Знищення та очікування»: український контрнаступ не варто оцінювати в метрах квадратних

«Знищення та очікування»: український контрнаступ не варто оцінювати в метрах квадратних

Він ведеться в іншій парадигмі

▶ ️Австрійський військовий аналітик Том Купер чи не першим почав «лікувати» світ від хибного аналізу нинішнього етапу війни в Україні: (https://xxtomcooperxx.substack.com/p/ukraine-war-26-september-2023-the?fbclid=IwAR2XqMS48WPBMAT7ILwh9AT-QsLDu28Bva8w69MML8wIxQFFDQELHvaZw-s_aem_Ad-3dMzY6TTO0srMhK7qbsZWUpdEfEw8mbDLjtF0ESbQ_bdy6MrBXMjuZYmKMPZvKkw) «ЗСУ планомірно, масштабно, поступово знищує російські збройні сили. Щодня вражаються російські ППО, системи радіоелектронної боротьби, артилерія, тилове забезпечення, танки, сотні російських військовослужбовців. ЗСУ наступає тільки тоді, коли це доцільно. А коли росіяни вводять нові сили, знищується ще більше. Причому у величезних кількостях».

● Це єдина вірна "метрика" для оцінки цього наступу і єдиний "вихід" із цієї війни, - каже Купер. Він іронізує із багатьох західних політиків та експертів, котрі патякають про «повільні теми звільнення України», - це не швидка операція, але алгоритм працює. 

● За кожен з останніх чотирьох місяців ЗСУ знищили більше російської артилерії, ніж за перші чотири місяці цього року, разом узяті. Це була добре спланована, ретельно і терпляче організована операція. Вона передбачала значне "придушення" російської ППО ще в другій половині червня й особливо в липні. Коли шлях було відкрито, розпочалося планомірне знищення російських артилерійських бригад і артилерії інших підрозділів. 

● Також ЗСУ «не соромилися» громити й російську ППО: у липні-серпні Сили Оборони України знищили рекордне число систем протиповітряної оборони, а у вересні прицільно почали працювати по Криму. Враження штабу ЧФ - значною мірою - наслідок цих успіхів. 

● Українські БПЛА борознять поле бою, вишукуючи російські артилерійські установки. Російські бази в Криму вибухають одна за одною, в районі Токмака - теж. Ближче до лінії фронту росіяни зазнають таких втрат і такого знищення своєї техніки, що не встигають розгрібати свої "склади" для зберігання гармат і запасних стволів, особливо калібру 152 мм. Нинішні темпи виробництва танків і капітального ремонту Т-72 і Т-80 вже не встигають за втратами.

▶ ️Ось чому за останні кілька тижнів ЗСУ не домоглися серйозних територіальних успіхів: вони були зайняті знекровленням найкращих зʼєднань рашистів.  

▶ ️Тому коли черговий політик чи медіа писатиме про «повільні темпи контрнаступу» чи «відсутність територіальних здобутків» ми з вами маємо повне право вважати цю людину|медіа чи то невігласом, чи то маніпулятором. Що, в принципі, у нашому випадку, одне і теж. 

-----

Вслед за закупками удостоверений (https://t.me/ToBeOr_Official/13143) для членов семей погибших ветеранов боевых действий увеличились и закупки бланков для установления инвалидности россиян - с 1,59 млн до 2,72 (на 1,13 млн).

Число бланков, заказанных за неполный 2023-й, уже стало рекордным за 9 лет.

«Знищення та очікування»: український контрнаступ не варто оцінювати в метрах квадратних

Джерело: https://t.me/orestokratiia/874, https://t.me/ToBeOr_Official/13242

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    40
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович