18.12.2023 06:36
Просмотров: 452

Будапешт наривається на «виліт» з ЄС через Україну

Будапешт наривається на «виліт» з ЄС через Україну

"На кого работает Орбан? На путина. Почему ЕС ничего не делает, чтобы остановить его? <...> Давайте начнём думать о процедуре, чтобы приостановить право голоса Венгрии", - Раса Юнкевичене, депутат Европарламента и экс-министр обороны Литвы.

-----

Будапешт наривається на «виліт» з ЄС через Україну: розкажу, чому сучасній Угорщині значно комфортніше в товаристві московії та Китаю

На євразійському континенті є 4 держави, які мріють відродити імперське минуле: КНР, рф, Туреччина і… Угорщина. З азійською трійцею все очевидно, а от наміри Будапешта закамуфльовані.   

▶ ️Країни Антанти - переможці  І-ї світової війни та розгромлена Угорщина уклали Тріанонський мирний договір, згідно з яким Угорщина втратила 63,2% свого населення та 2/3 своєї території, яку «розібрали» сусіди:

● Румунія: Трансільванію та східний Банат.

● Чехословаччина: Словаччину, Закарпаття (1945 року приєднано до радянської України).

● Югославія: Хорватію, Бачку і західний Банат.

● Австрія:  Бурґенланд.

▶ ️У свідомості пересічного угорця капітуляція 1920 року асоціюється з найбільшою національною трагедією, а відродження імперії - велика фантомна мрія. 

● «Ми, члени угорської нації, обіцяємо зберегти інтелектуальну та духовну єдність нашої нації, розірвану бурями минулого століття», - одне з перших речень новітньої угорської конституції. 

● В сучасний герб країни включені середньовічні елементи — три зелені угорських гори Татри, Матра і Фатра,  дві з яких «розібрані» сусідами. 

● Партія «Фідес» Орбана експлуатує  тему імперіалізму, а сам премʼєр-міністр полюбляє натягнути на себе символіку «Великої Угорщини».

▶ ️Угорщина очікує послаблення Європи та зміцнення Китаю; Орбан вважає ліберальну демократію руйнівною, бо корупція, секс і моральна деградація, мовляв, розвалюють США і, відповідно, Західну Європу. Натомість Будапешт сповідує "неліберальну демократію" і зізнається: на Сході йому комфортніше, ніж у Брюсселі.

● У жовтні 2023 року, коли світ намагався вгамувати Пекін та москву, Орбан полетів на пекінський форум «Один пояс, один шлях», де розшаркувався перед Сі та бункерним. Головний меседж - побудова спільного майбутнього.

● Угорщина купує російську нафту та газ, «Росатом»  2014 року будує АЕС в Угорщині. Під виглядом банку у Будапешті було відкрито штаб-квартиру російської розвідки.  Орбан є адвокатом агресивної політики кремля і, логічно, гальмує євроінтеграцію України. 

● Українські спецслужби повідомляли, що Угорщина знала про майбутній повномасштабний напад росії на Україну і навіть планувала анексувати частину української території. Ця гіпотеза опосередковано підтверджується тим, що напередодні широкомасштабного вторгнення — 1 лютого 2022 року — Орбан прилітав до бункерного. 

● Потяг до Сходу пояснюється етнічною схожістю. Пращури угорців мешкали в північно-східній частині Уральських гір, угорська споріднена з хантийською та мансійською мовами, великий вплив на неї мали тюркські та іранські мови. Тому зовнішньополітичною стратегією Орбана є туранізм, що виник у XIX столітті в росії та Австро-Угорщині та ґрунтується на спільному походженні тюркських, монгольських та інших алтайських народів. 

▶ ️Сьогодні Будапешт де-факто виконує функцію агента впливу ревізіоністського Сходу в ЄС, блокує вступ Швеції в НАТО та допомогу Україні, але Брюссель не поспішає видалити зі свого політичного лона чужорідне тіло.

● Стаття 7 договору про ЄС передбачає можливість призупинення прав члена, -  у разі порушення  засадничих принципів ЄС.  Та політична "ампутація" розвʼяже Будапешту руки, і він покотиться у неприховані політичні обійми КНР і рф.  Тому Брюссель лише маніпулює "7 статтею", та поки не застосовує ʼʼ. Зокрема, саме так канцлер ФРН Шольц змусив Орбана покинути залу в момент голосування за рішення про євроінтеграцію України.  

● Схоже, під контролем отієї "7 статті" Брюссель і Будапешт співіснуватимуть ще деякий час, доки не зміниться політична конʼюнктура: або угорський народ переобере собі владу, або Угорщина зрештою відкрито притулиться до "братніх народів" Сходу.

-----

P.S.

Венгрия пообещала наложить вето на присоединение Болгарии к Шенгенской зоне если та не отменит решение о повышении тарифа за транзит российского газа по своей территории.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/918

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович