08.07.2024 09:56
Просмотров: 353

"Яку Європу обираємо? Нам очевидно" - Vox

Яку Європу обираємо? Нам очевидно - Vox

Триває формування оновленого Європарламенту - помірковані партії (соціал-демократи, консерватори, ліберали) втрачають позиції, поступаючись передусім праворадикалам. Продовжує формування очолюваний Орбаном "Альянс патріотів" - там вже є партії 5-х країн з необхідних 7-х для формування фракції: окрім іспанської Vox (на яку розраховувала Джорджа Мелоні, щоб зберегти групу "Європейських консерваторів і реформістів" на третій позиції за чисельністю, але Vox залишила ЄКР), це також "Фідес" Орбана, ANO чеського експрем’єра Андрея Бабіша, Австрійська партія свободи Герберта Кікля та португальські ультраправі.

Це власне те, про що я кажу вже давно: посилення позицій правих і ультраправих партій - процес системний, бо він має під собою цілком об'єктивні причини. На фото - передвиборчий борд згаданої іспанської Vox "Яку Європу обираємо? Нам очевидно".

І це факт: неасимільовані (і неасимільовувані принципово) мігранти-мусульмани - дійсно серйозна проблема для європейців. Як і принципово безробітні мігранти та біженці. Європейські виборці шукають шлях до вирішення цієї проблеми - і праві партії цей шлях їм пропонують. На відміну від центристів, котрі просто намагаються якось впорядкувати міграцію.

Проблема набула такого масштабу, що швидкого рішення вже не існує. Тож і популярність правих партій тільки зростатиме.

Що це означає для нас? Що нам слід оперативно вчитись підтримувати з ними діалог і знаходити безпечні для нас точки обопільного інтересу. А не здаватись на ультиматуми того ж Орбана заради умовного вирішення короткострокових задач.

Джерело: https://t.me/allgolobutsky/28298

Новости портала «Весь Харьков»


Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович