30.01.2024 08:28
Просмотров: 496

Міноборони призначило нову очільницю "Агенції оборонних закупівель"

Міноборони призначило нову очільницю Агенції оборонних закупівель

Міністерство оборони оголосило про призначення Марини Безрукової очільницею "Агенції оборонних закупівель".

Про це повідомляє пресслужба міністерства в Telegram.

"Міноборони вибудовує нову архітектуру закупівель, яка унеможливить прояви корупції та буде відповідати стандартам НАТО. Зміна менеджменту - це перший крок до кардинального перезавантаження "Агенції оборонних закупівель. Наш пріоритет - це своєчасне та якісне забезпечення наших воїнів усім необхідним. Без простору для корупції",- заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

За словами Міноборони, Марина Безрукова має більше 20 років досвіду в управлінні ланцюгами постачання та розвитку партнерства з іноземними компаніями (США, Канада, Європа, Близький Схід, Африка).

У 2017-2024 роках вона працювала в "Укренерго" (на посадах члена правління, директора з управління ланцюгами поставок тощо), де розробила та впровадила сучасну політику закупівель, засновану на принципах прозорості, ефективності та розподілу повноважень, додали в міністерстві.

"Укренерго" однією з перших серед держкомпаній перевела всі закупівлі на платформу ProZorro, створила інститут уповноважених осіб, відповідальних за закупівлі, дирекцію з управління ланцюгами постачання з категорійним менеджментом у закупівлях, а також впровадила допоміжні функції внутрішнього аудиту та комплаєнсу.

Результат – зниження цін в закупівлях в середньому на 14%; зменшення середнього часу проведення закупівель на 20%; підвищення кваліфікації закупівельної команди", - йдеться у повідомленні.

За словами, міністерства, зміна очільника - перший крок до трансформації "Агенції оборонних закупівель". Наступний етап - створення Наглядової ради з професійних та компетентних менеджерів міжнародного рівня.

Очільник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін, коментуючи призначення Безрукової, назвав її "однією з найкращих кандидаток на цю посаду".

За його словами, це призначення намагалися зірвати певні "корумпанти".

Безрукову призначили головою держпідприємства "Агенція оборонних закупівель" замість Володимира Пікуза, який очолював підприємство з серпня 2022 року. На початку січня 2024 року, на тлі скандалу з Гринкевичами, Пікузо перестав очолювати ДП "Агенція оборонних закупівель", з січня 2024 року в офіційних реєстрах його було змінено на Оксану Щибрю.

Джерело: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович