13.07.2024 07:21
Просмотров: 339

Не на часі, казали вони...

Не на часі, казали вони...

Дисциплінарні скарги стосовно ймовірної протизаконної діяльності суддів, зокрема суддів Окружного адміністративного суду міста Києва та Київського апеляційного суду, не розглядають через велику завантаженість та непершочерговість питання, заявив в інтерв’ю Тетяні Безрук для ZN.UA (https://zn.ua/ukr/UKRAINE/holova-vishchoji-radi-pravosuddja-hrihorij-usik-rozhljad-rezonansnikh-skarh-na-suddiv-zona-vidpovidalnosti-kozhnoho-chlena-vrp.html) голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик.

Очільник ВРП зазначив, що Рада уже звільнила чимало суддів, як от судді-колаборанти, ексголова Верховного суду Всеволод Князєв чи колишній суддя Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, але суспільство все ще чекає рішення щодо суддів ОАСК та КАС.

При цьому він стверджує, що рішення щодо кожної скарги — це насамперед зона відповідальності кожного члена ВРП, у провадженні якого перебувають такі справи.

"Саме член ВРП готує висновок по кожній дисциплінарній скарзі, яку передає на розгляд палати, й ставить питання про включення її в порядок денний засідання", — сказав Усик.

На прохання уточнити прізвища відповідальних за найрезонансніші дисциплінарні провадження, він сказав, що вважає це не етичним, але визнав, що скарги стосовно Всеволода Князєва та суддів Київського апеляційного суду є на розгляді у Сергія Бурлакова та Віталія Саліхова.

Що ж стосується позовів судді Павла Вовка щодо пріоритетності розгляду його скарг, то за словами Усика, вони не впливають на процес — не затягують і не зупиняють розгляду дисциплінарних скарг стосовно суддів ОАСК.

Усик зазначив, що хоча одним із ключових завдань Вищої ради правосуддя є відновлення довіри до судової влади, однак на разі ВРП не стала лідером судової реформи в тому сенсі, як цього вимагає суспільство та міжнародні партнери.

Голова ВРП нагадав, що ситуацію ускладнила непрацююча цілих чотири роки Вища кваліфікаційна комісія суддів України та неповноважна рік Вища рада правосуддя. Відповідно обидва органи зараз намагаються вирішити основну проблему — дефіцит суддів.

Джерело: https://t.me/znua_live/157266

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: суд, україна

Читайте ещё:

Сегодня 10:21    132
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович