23.12.2023 08:16
Просмотров: 438

Питання про надання чотирирічної фінансової допомоги Україні від ЄС вирішене, але...

Питання про надання чотирирічної фінансової допомоги Україні від ЄС вирішене, але...

...але його відкладено на певний час, щоб подолати вето Орбана. Якщо цього не станеться, рішення приймуть без Угорщини, — міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Дипломат вважає, що пакет макрофінансової допомоги на 50 млрд євро для України не затвердили на грудневому саміті ЄС через те, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан "не міг дати нам стільки щастя за один раз" з врахуванням схвалення про початок переговорів щодо вступу України в Євросоюз.

"Тому він повернувся до питання грошей і сказав, що йому потрібно більше часу. Питання грошей не є заветованим Орбаном. Дискусія щодо грошей продовжена на місяць, щоб уникнути вето Угорщини.

Якщо це вдасться зробити, ми отримаємо пакет від 27 держав. Якщо ні — ми все одно отримаємо пакет, але від 26 держав. Тому питання щодо грошей вирішене, і дата наступного саміту визначена", — сказав Кулеба під час форуму NV.

Крім того, міністр висловив стриману впевненість у тому, що Конгрес США також досягне угоди про виділення коштів для Києва. Кулеба повідомив, що навіть на різдвяних канікулах переговорні групи республіканців та демократів спілкуватимуться, тому "рішення може бути прийняте у будь-який день, після поновлення роботи Конгресу" (8-9 січня).

Питання про надання чотирирічної фінансової допомоги Україні від ЄС вирішене, але...

Тим часом Орбан не зупиняється та відпрацьовує наративи і методички кремля. Центр стратегічних комунікацій пояснює

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан називає вторгнення росії в Україну «військовою операцією», адже москва формально не оголошувала Україні війну та не проводила загальної мобілізації.

▶️ Війна між росією та Україною – це факт, і ця війна по-справжньому повномасштабна. рф задіює для агресії всі свої ресурси і засоби, крім тих, застосування яких потенційно несе для рф більше ризиків, ніж переваг.

▶️ «Військовою операцією» вторгнення до України називає лише кремль, аби применшити масштаби конфлікту і виправдати свої злочинні цілі та дії.

▶️ росія не звикла оголошувати війни тим, проти кого розпочинає військову агресію. Риторика кремлівської дипломатії слугує винятково пропагандистським цілям і не цурається відвертої брехні.

▶️ Згадана Орбаном мобілізація в росії насправді триває. Її масштаби обмежені суто фізичною спроможністю, а не доброю волею чи форматом так званої «сво».

▶️ Масштаби підтримки, якої так гостро потребує Україна з боку ЄС та НАТО, справді великі. Адже йдеться про завдання перемогти у повномасштабній війні, а не просто зупинити якусь «військову операцію».

Джерело: https://t.me/znua_live/126486, https://t.me/spravdi/35434

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович