07.12.2023 09:12
Просмотров: 393

"Правки Лозового" депутати не скасували

Правки Лозового депутати не скасували

Правоохоронний комітет Верховної Ради під керівництвом "слуги" Сергія Іонушаса ухвалив версію законопроєкту про реформу САП (№ 10060), який не скасовує повністю "правки Лозового" та дозволяє надалі безперешкодно закривати справи ТОП-корупції через маніпуляції зі строками — ЦПК

Вчора посли G7 заявили: "…ми радимо взяти за основу поточний проект (реформи САП — ред.) та скасувати поправки Лозового".

"Депутати також проігнорували інші вимоги послів G7 щодо процесуальної автономії САП. Правоохоронний комітет проігнорував вимогу надати керівнику САП повноваження підписувати запити щодо екстрадиції, утворювати спільні слідчі групи з правоохоронцями інших держав.

Іонушас підготував версію законопроєкту, де лише частково скасовуються норми "правок Лозового". При чому виключно в тій частині, яка не матиме суттєвого впливу на закриття поточних — найбільш резонансних — корупційних справ", — заявили у ЦПК.

Так, правоохоронний комітет пропонує лишити ключову норму "правок Лозового" — п.10 ч.1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу — в якій зазначено, що підставою для закриття провадження після повідомлення особі про підозру є закінчення строку досудового розслідування.

"Саме за цим пунктом ВАКС закрив справи Роттердам+ та контрабандиста Альперіна. Під ризиком закриття перебувають ще десятки справ ТОП-корупції і залишення в силі ключової підстави закриття дозволить і далі закривати провадження.

Замість повного скасування всіх необхідних норм, депутати скасовують лише строки у справах ДО підозри.

Тобто, Іонушас та інші "слуги" повністю ігнорують вимогу скасувати саме ту норму, посилаючись на яку і розвалюють усі корупнійні справи. Без скасування цієї норми всі інші зміни просто не мають жодного сенсу", — наголосили у ЦПК.

Джерело: https://t.me/znua_live/124242

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович