23.09.2020 09:11
Просмотров: 796

Сергій Солодченко: Системної корупції серед податкової міліції вже давно немає

Сергій Солодченко: Системної корупції серед податкової міліції вже давно немає

На цьому акцентував увагу керівник ДФС вчора, 21 вересня, під час підписання Меморандуму про співпрацю між Державною фіскальною службою України та Громадською спілкою «Антикорупційна спільнота України».

«Системної корупції серед податкової міліції вже давно немає. Так, трапляються поодинокі випадки, але – це суто людський фактор. Не всі бажають чути, що сьогодні, як ніколи, треба зберегти обличчя податкової міліції. І, нажаль, ці «камікадзе» своїми діями наводять тінь на весь особовий склад», – зауважив очільник ДФС.

Зі свого боку, Голова ГС «Антикорупційна спільнота України» – Роман Лаврів, погодився з таким твердженням. Крім того він додав, що в світлі створення Бюро економічної безпеки, саме у податкової міліції має бути прерогатива при виборі кандидатів до нового органу. Адже має бути збережений досвід розслідування економічних злочинів. При цьому, кожен податковий міліціонер повинен мати бездоганну репутацію.

За словами Сергія Солодченка, наразі, доволі стримуючим фактором корупційних проявів у службі залишається ПЛІД.

«Нагадаю, це мій особистий телефон (+380931957784), який я виклав в мережу Інтернет. Кожен зі співробітників розуміє, що будь-який адвокат або представник бізнесу може мені зателефонувати та повідомити про його неправомірні дії. Вже відповів на понад 150 дзвінків. Але, інколи, й ПЛІДу стає замало», – зазначив він.

З метою розширення превентивних заходів, спрямованих на протидію корупції, Антикорупційна спільнота України готова здійснювати громадський контроль за діяльністю податкової міліції.

Також, в рамках Меморандуму, сторони планують:

- обмінюватись інформацією та відпрацьовувати її;

- вдосконалювати напрацювання до законопроекту про БЕБ, враховуючи думку громадськості;

- проводити спільні заходи, спрямовані на попередження корупційних проявів в лавах ДФС;

- напрацьовувати єдині підходи та механізми у сфері запобігання корупції тощо.

Довідково:

За 8 місяців 2020 року за матеріалами Головного управління власної безпеки ДФС було розпочато 121 кримінальне провадження. Це 74% від загальної кількості таких проваджень. Загалом їх було 164. Тобто, лише 26% випадків корупції в лавах ДФС виявляється іншими правоохоронними органами самостійно.

Статистика вказує про поступове зменшення корупційних епізодів. Наприклад, за весь минулий рік було порушено 265 кримінальних проваджень.

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович