13.12.2023 09:57
Просмотров: 404

В Аргентині Зеленський шукав прихильників української «формули миру»

В Аргентині Зеленський шукав прихильників української «формули миру»

Подальші переговори відбудуться в Швейцарії, - Spiegel

(https://www.spiegel.de/ausland/ukraine-wolodymyr-selenskyj-kuendigt-fortsetzung-von-friedensformel-gespraechen-in-der-schweiz-an-a-5ad894db-e3f6-43d6-aa93-9ec7b90b6b97) 

Президент України намагається перетягти на «світлу сторону» частину держав т.зв. Глобального Півдня, що сповідують сьогодні здебільшого проросійську та прокитайську риторику і виступають проти «американського експансіонізму». Перемога на президентських виборах в Аргентині Хавʼєра Мелеї — добра нагода для Києва. 

▶ ️Володимир Зеленський літав на інавгурацію нового глави Аргентини, аби проговорити з декількома главами держав Південної Америки проведення у майбутньому саміту «Україна - Латинська Америка». Мета — тестування київської «формули миру» і припинення російської війни проти України.

● На відміну від лівого попередника, Мілей — прихильник України. Тому особиста зустріч на полях інавгурації, - це привід закріпити симпатії аргентинського лідера. Зеленський також зустрівся зі своїми колегами з Парагваю Сантьяго Пенья, Еквадору Даніелем Нобоа та Уругею Луїсом Альберто Лакалле Поу. Варто додати, що наступний раунд переговорів щодо формули очікується у січні у Швейцарії. До того перемовини відбувалися в жовтні на Мальті, раніше — в Копенгагені та Джидді (Саудівська Аравія).

● Український президент попросив про зустріч бразильського колегу Лулу да Сільва, — під час дозаправки борта в аеропорту Бразиліа, на шляху до Аргентини. Да Сільва відмовився, назвавши декілька причин: і відсутність попередньої домовленості; і нічний час та військова база, мовляв, дуже незвичні місце та час для зустрічі. 

● Хоча будь Лула чесним, то озвучив би головну причину: він готовий говорити про формули, розроблені лише кремлівськими "алхіміками". Да Сілва —  це бразильська копія кремлівського фюрера. Лівий за поглядами, корупціонер — за покликанням, між президентськими термінами сидів у вʼязниці, доки «гуманні судді» не відкрили йому дорогу до нового президентства. Крім того, Бразилія за його участі — активний учасник прокитайського БРІКС. (https://t.me/orestokratiia/855) 

До речі, «Лула» — це колишня профспілкова кличка да Сілва, яку він офіційно додав до свого імені. Можливо, колись доживемо до часу, коли бункерний теж представлятиметься «владімір хуйло путін». Хто зна...

▶ ️Українська дипломатія понад 30 років нехтувала Латинською Америкою та Карибським басейном, тоді як московити крок за кроком обходжували місцевих політиків та бізнесменів. Це воздалося кремлеві як політичною підтримкою, так і бізнесовими звʼязками. Зараз Київ надолужує втрачене. 

● Бразилія, Аргентина, Мексика входять до складу G-20. Регіон — динамічно розвивається. Сукупний його ВВП — складає понад половину ВВП ЄС та понад 8% світового ВВП. При тому, що конкуренція на місцевих ринках значно менше, ніж в ЄС: тобто для українського бізнесу там можуть бути значні перспективи.

● Країни Латинської Америки мають «квоту» у 2 місця у Раді Безпеки  ООН серед непостійних членів, та 33 голоси під час голосування резолюцій організації. Відтак, інтерес для політичного партнерства для Києва дуже високий.

▶ ️Політичні колаборації з регіоном та бізнесові перспективи — то задачі стратегічного рівня, тоді як зараз Києву важливо, аби ота «формула миру» звучала з уст дедалі більшої кількості світових лідерів; особливо з того геополітичного поля, де до останнього домінувала московія — з Глобального Півдня. Саме цим можна пояснити таку увагу президентського офісу як до інавгурації нового президента Аргентини, так і до Латинської Америки загалом. 

P.S. До речі, Spiegel пояснив, про що Зеленський розмовляв з прем’єром Угорщини Орбаном: український президент говорив про бажання України приєднатися до ЄС, тоді як Орбан відбивався: члени ЄС «постійно ведуть переговори один з одним» щодо вступу України. 

Джерело: https://t.me/orestokratiia/916

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович