Сегодня 08:24
Просмотров: 120

Україна не скасовуватиме санкції проти "Лукойла", — прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Україна не скасовуватиме санкції проти Лукойла, — премєр-міністр Денис Шмигаль

Глава уряду розповів про перемовини зі своїм словацьким колегою Робертом Фіцо щодо транзиту російської нафти. Шмигаль наголосив, що Україна наполягала і продовжує наполягати на необхідності максимальної відмови від російської нафти.

Основні тези з повідомлення прем'єр-міністра:

● ЄС дозволив Словаччині та ще низці країн використовувати російську нафту за умови, що країни будуть активно розбудовувати альтернативні канали постачання. Більшість — розбудовує.

● Україна залишається надійним транзитером для всіх країн, які цінують свободу та верховенство права. Ми беззаперечно виконуємо Угоду про асоціацію з ЄС. Так буде і надалі.

● Санкції, запроваджені РНБО України, не становлять загрози для енергетичної безпеки Словаччини та Європи загалом, саме тому їх скасування не є предметом обговорення. Відтак маємо повне розуміння Брюсселя в цьому питанні.

● Словаччина — наш надійний партнер, від якого ми не очікуємо шантажу або погроз. Бо погрожувати Україні, яка захищається від агресора, заради того, щоб держава-терорист продовжувала заробляти свої криваві надприбутки — це сумнівний шлях.

● Санкції, запроваджені Україною, не є загрозою для енергетичної безпеки Словаччини. Загрозою є росія, її гібридна енергетична війна проти словацького народу, її шантаж та політичні ультиматуми.

Також Шмигаль додав, що домовився з Фіцо про чергову міжурядову зустріч у жовтні для продовження діалогу.

Джерело: https://t.me/znua_live/160083

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович