11.04.2024 08:10
Просмотров: 207

Уряд скасовує застаріле регулювання в ІТ-сфері, ліквідує реєстр виробників та дистриб'юторів ПЗ

Уряд скасовує застаріле регулювання в ІТ-сфері, ліквідує реєстр виробників та дистрибюторів ПЗ

У межах дерегуляції уряд припинив ведення Реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення та скасував інші застарілі нормативні акти, пов'язані з легалізацією програмного забезпечення та боротьбою з нелегальним використанням.

Уряд у межах дерегуляції припинив ведення Реєстру виробників і розповсюджувачів ПЗ та скасував інші застарілі норми, пише УНН з посиланням на Мінекономіки.

▶ ️Деталі

Відповідно до рішення уряду:

● скасовано реєстр виробників і розповсюджувачів програмного забезпечення, який до сьогодні вело Мінекономіки. Також втрачають чинність рішення про внесення в реєстр та відповідні свідоцтва, які надавалися бізнесу, представленому в реєстрі;

● скасовано норму, відповідно до якої Мінекономіки за участю Генштабу ЗСУ були визначені головними виконавцями робіт з легалізації програмного забезпечення в органах влади та боротьби з його нелегальним використанням. Норма була ухвалена ще на початку 2000-х та нині втратила актуальність.

Як зазначається, інформація, що міститься в реєстрі, буде архівована та збережена.

На сьогодні сферою інформатизації, інструментами кібербезпеки та захисту інформації опікуються уповноважені органи - Мінцифри, Держслужба спецзв’язку та інші, вказали у Мінекономіки.

Уряд скасував застарілі та неефективні норми й процедури у сфері держрегулювання господарської діяльності, які лише обтяжували роботу бізнесу. З часу їх ухвалення нормативно-правове поле, що регулює сферу ІТ, було суттєво удосконалене. Мінекономіки не є профільним органом у цій сфері, тож логічно, щоб непрофільні функції були зняті з міністерства - зазначив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Джерело: unn.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович