24.04.2019 10:32
Просмотров: 967

143 млн грн заробили Держгеонадра завдяки ProZorro.Продажі

143 млн грн заробили Держгеонадра завдяки ProZorro.Продажі

22 квітня в електронній торговій системі ProZorro.Продажі Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) на 7 аукціонах продала права на користування надрами на ділянках з покладами бурштину, берилію, цирконію, води, глини та інших корисних копалин. У середньому зростання вартості лотів склало близько 39,5% від оголошеної вартості - до 143 млн грн.

Загалом за лоти Державної служби геології та надр України (Держгеонадра) змагалися 18 учасників.

“Конкуренція дозволяє державі заробляти більше за ресурси, які є в її розпорядженні. Так, наприклад, право на користування бурштиновою ділянкою виборов учасник, який заплатив у 22 рази більше від оголошеної вартості права користування”, - розповів Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. Початкова вартість Семенівської ділянки з покладами бурштину в Житомирській області становила 30 тис. грн. Переможець обійшов 5 конкурентів та придбав право користування ділянкою за 670 тис. грн.

Найдорожчим з 7 лотів стала ділянка з берилієвими рудами з правом користування терміном 20 років, за яку покупець запропонував 76 млн грн. Другим за вартістю лотом стала Зарічна ділянка Заваллівського родовища з покладами графіту кінцевою вартістю 46 млн грн.

“Наші електронні аукціони вже заробили для держави понад 16 млрд грн. Права на надрокористування, як ми бачимо за результатами аукціонів, дуже привабливі для ринку і спільний проект з Держгеонадрами є надзвичайно успішним. Прозорі та відкриті аукціони - єдиний ефективний спосіб розпорядження державними надрами” - каже в.о. директора ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболев.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України затвердив Постанову «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів». На виконання постанови, 27 грудня Держгеонадра підписала угоду з ДП “Прозорро.Продажі” про старт пілотного проекту щодо проведення відкритих електронних аукціонів з продажу дозволів на користування надрами. Пілотний проект триватиме до 1 вересня, і за його результатами Держгеонадра сформує пропозиції щодо обов’язкового використання електронних аукціонів.

Довідково

ProZorro.Продажі - державна електронна торгова система, створена у 2016 році за ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного Банку України та українських електронних майданчиків. Система отримала міжнародне визнання. У червні 2017 року в Індії в рамках конкурсу CitiT4I - Challenge проект став одним із кращих антикорупційних стартапів світу. А на початку 2018 року отримав антикорупційну нагороду від C5 Accelerate та USA Institute of Peace в рамках конкурсу “The Shield in the Cloud Innovation Challenge”.

Источник: me.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    912
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович