16.08.2019 08:46
Просмотров: 1101

Як розвивається україно-турецьке військове співробітництво (ФОТО)

Як розвивається україно-турецьке військове співробітництво (ФОТО)

Спільне підприємство, створене держкомпанією «Укрспецекспорт», та турецькою компанією Baykar Defence, вже працює над чотирма проєктами з виробництва озброєння та військової техніки.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Укрінформ.

У нас є якийсь вид озброєння, у турецької сторони є багато напрацювань в електроніці. Ми беремо наш зразок, турецька сторона надає сучасні системи електронні. Ми створюємо новий продукт. У нас в роботі вже є чотири такі проєкти, — розповів гендиректор концерну «Укроборонпром» Павло Букін.

Найбільш ефективне співробітництво очільники оборонного сектору вбачають в першу чергу у протитанкових системах та керованому озброєнні. Мова йде про нові зразки спільного українсько-турецького виробництва, які матимуть велику конкурентну здатність та орієнтовані перш за все на експорт до третіх країн.

Це підприємство створюється саме для спільної розробки нових видів озброєння та військової техніки, постачання їх Збройним силам України та Туреччини, в першу чергу, та на експорт… Це взагалі перше спільне підприємство Укроборонпрому з іноземними партнерами. Це повноцінна військова компанія з паритетною участю двох сторін, – пояснив Букін.

На даний момент вже існує декілька спільних проєктів між оборонними компаніями України та Туреччини. Це, зокрема, бойовий модуль Serdar ATMLS, в якому турецька Aselsan виступила розробником та інтегратором бойового модуля. Крім того, з Aselsan був підписаний Меморандум про організацію спільного виробництва сучасних турецьких засобів радіозв’язку в Україні, якими зараз інтенсивно комплектуються підрозділи ЗСУ. Компанія є також головним постачальником тепловізорів Eye Lr S, що встановлюються на ПТРК «Стугна-П» для ЗСУ, так на експортні «Скіфи».

Як розвивається україно-турецьке військове співробітництво (ФОТО)

Як розвивається україно-турецьке військове співробітництво (ФОТО)

Як розвивається україно-турецьке військове співробітництво (ФОТО)

Як розвивається україно-турецьке військове співробітництво (ФОТО)

Інша турецька компанія Baykar Defence (у якої українськими військовими було придбано 6 оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2) придбала кілька сучасних турбогвинтових двигунів АІ-450Т, з якими ймовірно буде випробовуватися новий важкий ударний безпілотник Akinci Taarruzi IHA.

Крім вищезазначеного окремо йдуть перемовини щодо співпраці по системам активного захисту для легкої бронетехніки, військово-транспортним літакам (Ан-178, Ан-188), газотурбінним двигунам виробництва «Зоря-Машпроект», послугам з капітального ремонту вертольотів типу Мі-17 для Туреччини, постачанню 120 мм ствольних керованих ракет «Конус» виробництва ДП ДККБ «Луч» та щодо продажу двигунів для основного турецького танку Altay та САУ Firtina Т-155.

У свою чергу зі сторони Туреччини є пропозиції щодо продажу стрілецької зброї (МР-5), високоточного озброєння для БПЛА (Roketsan), окремих видів снарядів та іншого військового обладнання.

Источник: uprom.info

Автор: Віталій Царьов, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович