23.11.2023 08:05
Просмотров: 391

Апеляційна палата ВАКС збільшила розмір застави Кауфману у справі одеського аеропорту до 180 млн грн

Апеляційна палата ВАКС збільшила розмір застави Кауфману у справі одеського аеропорту до 180 млн грн

Прокурор САП оскаржив рішення слідчого судді ВАКС Шкодіна, яким той змінив запобіжний захід Борису Кауфману з тримання під вартою із альтернативною застави у 230 млн грн на звичайну заставу у 155 млн грн.

Слідчий суддя Шкодін розглядав клопотання у частково закритому судовому засіданні, на проголошення повного тексту ухвали громадськість і журналістів не допустили. Деякі подробиці вдалося дізнатися під час розгляду апеляції.

За словами прокурора, суддя Шкодін був упереджений, адже вже сформував власну думку щодо особи Кауфмана, коли розглядав клопотання в межах іншої справи щодо нього.

За версією обвинувачення, суд першої інстанції не врахував ризики переховування та впливу на свідків. А також неналежно оцінив фінансові можливості Кауфмана, а тому 155 млн грн є недостатньою сумою, яка не забезпечить належну процесуальну поведінку. Також прокурор повідомив, що суд нібито схиляв сторону обвинувачення до узгодження суми застави зі стороною захисту.

У свою чергу захист вважав рішення слідчого судді законним та обґрунтованим, а апеляційну скаргу нічим іншим, як намаганням стягнути з Кауфмана ще додатково 70 млн грн.

Сам Кауфман зазначив, що 155 млн для нього є значними коштами, хоч вони вже внесені.

За його словами, під час засідання була досягнута домовленість саме про цю суму застави зі стороною обвинувачення. Однак, коли він вніс останній транш, 30 мільйонів, йому повідомили, що подаватимуть апеляцію.

Кауфман наголосив, що відкритий для співпраці зі стороною обвинувачення і не збирається переховуватися. Разом з тим захист заперечив проти здійснення трансляції судового засідання та проти зйомки присутніми журналістами їхніх виступів. На думку Кауфмана, ЗМІ, які висвітлюють його справу, "виконують комерційне замовлення".

Колегія АП ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора частково та збільшила розмір застави до 180 млн грн. Також на Кауфмана поклали обов'язки здати закордонні паспорти, не відлучатися з Одеси, прибувати на виклик слідчого, прокурора, суду і не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками.

Отже, спершу Кауфману обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою заставою у 268,4 млн грн. Апеляція залишила це рішення в силі. Потім альтернативну заставу зменшили до 230 млн грн. А далі слідчий суддя Шкодін відмовив у варті і зменшив розмір застави до 155 млн грн.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2650

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:52    86
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович