18.02.2024 08:31
Просмотров: 352

США зірвали хакерську операцію під керівництвом російської розвідки

США зірвали хакерську операцію під керівництвом російської розвідки

ФБР, працюючи з іншими країнами, зірвало російську хакерську операцію, яка проникла в понад 1000 домашніх і невеликих інтернет-маршрутизаторів у Сполучених Штатах і по всьому світу, оголосило Міністерство юстиції в четвер.

Російська розвідка, співпрацюючи з кіберзлочинцями, створила ботнет або мережу приватних комп’ютерів, заражених шкідливим програмним забезпеченням, щоб шпигувати за військовими та охоронними організаціями та приватними корпораціями в таких країнах, як Сполучені Штати.

За рішенням суду ФБР таємно скопіювало та видалило вкрадені дані та шкідливе програмне забезпечення зі зламаних маршрутизаторів. За словами офіційних осіб, це призупинило можливість Росії використовувати маршрутизатори, не впливаючи на їхню роботу .

Директор ФБР Крістофер А. Рей поділився подробицями операції на щорічній конференції з безпеки в Мюнхені .

Зрив є частиною більш широких зусиль, щоб зупинити кіберкампанії Росії проти Сполучених Штатів та їхніх союзників, включаючи Україну. Деталі операції з’явилися через день після того, як адміністрація Байдена заявила, що повідомила Конгресу та своїм європейським союзникам, що Росія прагне створити ядерну зброю космічного базування , спрямовану на мережу супутників США.

Протягом кількох тижнів Білий дім і прихильники в Конгресі намагалися переконати республіканців у Палаті представників продовжувати фінансувати військові операції України в її боротьбі з Росією, оскільки це є критично важливим для американської національної безпеки.

Виступаючи в Мюнхені, пан Рей сказав, що Росія продовжує атакувати критично важливу інфраструктуру, таку як підводні кабелі та промислові системи управління, по всьому світу.

«Наприклад, після неспровокованого вторгнення в Україну ми бачили, як Росія проводить розвідку в енергетичному секторі США», — сказав пан Рей. «І це особливо тривожна тенденція, оскільки ми знаємо, що як тільки доступ буде встановлено, хакер може швидко й без попередження перемикнутися зі збору інформації на атаку».

Пан Рей попередив, що здібності Китаю в кібервійні також продовжують вдосконалюватися.

«Кіберзагроза, яку створює уряд Китаю, є масовою», — сказав пан Рей. «Хакерська програма Китаю більша, ніж у всіх інших великих держав разом узятих».

Минулого місяця ФБР оголосило, що зірвало подібну кампанію з Китаю , спрямовану на критичну інфраструктуру, часто шляхом проникнення в малі підприємства, підрядників або мережі місцевих органів влади. Останніми місяцями ФБР і Міністерство юстиції попередили про зростання зловмисної діяльності проти Сполучених Штатів з боку Китаю, Ірану та Росії.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    240
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович