Сегодня 07:40
Просмотров: 107

Блеф путіна, початок повномасштабної війни, Зеленський, НАТО та можливість переговорів

Блеф путіна, початок повномасштабної війни, Зеленський, НАТО та можливість переговорів

Блеф путіна, початок повномасштабної війни, Зеленський, НАТО та можливість переговорів: колишній глава НАТО Єнс Столтенберг дав велике інтерв'ю The Financial Times після своєї відставки.

ПРОДОВЖЕННЯ. Головні тези.

● Я упевнився, що путін почне найбільшу війну в Європі з 1945 року у середині осені 2021 року. Я сказав деяким союзникам: неважливо, чи вважаєте ви ймовірність цього на 90%, чи на 10 — ми повинні підготуватися до того, що це станеться.

● Якби Київ упав і вони захопили президента Зеленського, до чого вони були дуже близькі, то вся війна була б зовсім іншою.

● Я уперше зустрівся із Зеленським у червні 2019 року. Він мені сподобався, але я не уявляв, що він стане військовим лідером. Він був недосвідчений. Він ставив найпростіші запитання. Я його абсолютно недооцінив.

● Після вторгнення ми поговорили із Зеленським. Він хотів закриття неба над Україною. І я не зміг надати йому це. Однак не шкодую. Реальність така, що від самого початку я сформулював підхід НАТО: підтримувати Україну, але не брати участі в конфлікті.

● Після виборів у США з'явиться якийсь новий імпульс, нова ініціатива, щоб спробувати домогтися якогось руху. Але я не думаю, що це означатиме, що потрібно викинути рушник і здатися.

Це може включати в себе способи спробувати домогтися руху на полі бою в поєднанні з рухом за столом переговорів, Україна все ще повинна вирішувати, коли вести переговори.

Але ми маємо створити умови, які дадуть їм змогу сісти за стіл переговорів із росіянами й отримати щось прийнятне... щось, що дасть їм змогу вижити як незалежній нації.

● Коли є воля, є і способи знайти рішення. Але потрібна лінія, яка визначає, де застосовується стаття 5, і Україна повинна контролювати всю територію до цього кордону.

● Я не збираюся бути президентом Норвегії. Я не збираюся бути кронпринцом. Тепер я збираюся зайнятися більш нормальною роботою.

Джерело: https://t.me/znua_live/170247

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович