11.03.2024 08:29
Просмотров: 261

Борис Джонсон таємно зустрічався з Мадуро, аби той не допомагав путіну, - Times

Борис Джонсон таємно зустрічався з Мадуро, аби той не допомагав путіну, - Times

Минулого місяця колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон здійснив візит до Венесуели, де зустрівся з президентом країни Ніколасом Мадуро, аби вмовити його не допомагати росії

Про це повідомляє Sunday Times.

Як зазначили у виданні, під час зустрічі Джонсон намагався переконати лідера багатої на нафту південноамериканської країни не надавати військової підтримки її союзнику росії.

За часів свого правління Джонсон відверто підтримував Україну в її боротьбі з російським вторгненням. Однак незвично, що колишній політик, який більше не перебуває в уряді, бере участь у чутливих переговорах на високому рівні з іноземним урядом.

Експрем'єр перебував у Венесуелі менш як 24 години, прилетівши до країни на приватному літаку з будинку відпочинку в сусідній Домінікані.

Згідно з повідомленням речника Джонсона, поїздка була здійснена "за активної підтримки МЗС, Співдружності та розвитку (FCDO) і з відома міністра закордонних справ".

Довідково: Президент Венесуели Мадуро перебуває в ізоляції від західних країн і є об'єктом санкцій з боку США. Його звинувачують у проведенні недемократичних виборів, а також у намаганні занурити країну в бідність, попри її нафтове багатство. Окрім цього він неодноразово заявляв про свою підтримку росії та звинувачував США у вторгненні в Україну.

Джерело: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович