Сегодня 07:05
Просмотров: 99

Фінансує агресію проти України. Кіберфахівці ГУР атакували Центробанк рф

Фінансує агресію проти України. Кіберфахівці ГУР атакували Центробанк рф

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили атаку на Центральний банк рф, який фінансово забезпечує збройну агресію проти України.

Про це NV повідомило джерело в українській розвідці.

За даними співрозмовника, приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Центрального банку рф працюють або зі значними перебоями, аби взагалі недоступні для користувачів. У самій фінансовій установі визнають факт кіберудару та зазначають, що інтенсивність атаки зростає.

Зазначимо, що Центральний банк рф (Банк росії) — це головний банк першого рівня, головний емісійний, грошово-кредитний інститут країни-агресора, який розробляє і реалізує у взаємодії з урядом єдину державно-кредитну політику і наділений особливими повноваженнями, зокрема, правом емісії грошових знаків та регулювання діяльності банків.

До того ж, російські користувачі не можуть скористатися онлайн-сервісами банку Зеніт та Газпромбанку. Ситуацію ускладнює і відсутність стабільного інтернет-зв'язку, адже найбільші провайдери телекомунікаційних послуг в рф також зазнають систематичних кіберударів. Зокрема атака здійснюється по провайдеру МТС, користувачі якого не можуть повноцінно скористатися послугами вже третю добу.

Як повідомляють джерела в ГУР, операція проти фінансових установ країни-агресорки триває.

Додамо, що наймасштабнішу DDOS-атака на російські сервіси, які фінансують ВПК країни-терориста, триває з 23 липня. Ураження зазнали зокрема ВТБ-Банк, Альфа Банк, СебрБанк, Райффайзен банк, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк, іБанку, банк Дом. рф та Банк росії.

Також атаковані брокерські додатки, банкомати, російські соціальні мережі та месенжери, інтернет-провайдери, національні платіжні системи.

Джерело: nv.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:59    55
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович