Сегодня 08:17
Просмотров: 91

Ігор Соловей: «Те, що рпц використовують спецслужби рф, не розуміє тільки лінивий»

Ігор Соловей: «Те, що рпц використовують спецслужби рф, не розуміє тільки лінивий»

Представники рпц в Україні під виглядом УПЦ (мп) відкрили приблизно 60 приходів у різних країнах, особливо в тих, де живуть українці.

Про це керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розповів у рамках проєкту громадської ініціативи «Голка» – «Мости України».

«Нам потрібен мир», про «братські народи» – така риторика закриває пошук відповіді на головне питання: «Хто ж у цьому винен?» А говорять, що це Захід стравив і Захід винен. Тобто задача переконати своїх прихожан, серед яких росіяни, які вже давно там живуть і українських біженців, підсилити їхню думку або посіяти сумнів в тому, що росія атакувала Україну, – пояснив Соловей.

Окрім цього, такі «місіонери» закликають людей створювати громадські об'єднання «для захисту своїх прав» та показувати владі країни, у якій наразі проживають, що вона «недостатньо допомагає Україні».

- І от коли українська громада діє деструктивно, генерує негатив, то виникає питання, чи варто їм продовжувати цю допомогу? І під удар попадає не тільки якась маленька частина якоїсь певної громади, а в більшому контексті – вся громада з цієї країни, а ще в ширшому – під удар потрапляє вся Україна. Це не нова практика, а методи, якими діяли і використовують з часів свого заснування НКВД, КГБ, ФСБ, як в Україні, так і за кордоном, – додав керівник Центру.

Повне інтервʼю

Джерело: https://t.me/spravdi/41803

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:36    104
Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович