26.08.2024 07:11
Просмотров: 157

ГУР на День Незалежності атакувало провайдерів та заблокувало десятки ресурсів промислових обʼєктів росії

ГУР на День Незалежності атакувало провайдерів та заблокувало десятки ресурсів промислових обʼєктів росії

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони разом з українською кіберспільнотою 24 серпня здійснили масштабну атаку на провайдерів мобільного зв’язку та інтернету, а також на інформаційні ресурси та хмарні сховища великих промислових обʼєктів росії, які забезпечують роботу військово-промислового комплексу країни.

Про це повідомило hromadske джерело у Силах безпеки та оборони.

За словами нашого співрозмовника, користувачі в росії масово скаржаться на збої роботи провайдера цифрових послуг «ростелеком», нарікають на відсутність підключення до інтернету в мобільних операторів MTC та «Билайн». Також там не працюють сервіси від «Яндекс»: «Яндекс.почта», «Яндекс.еда» і «Яндекс.такси».

У воєнній розвідці зазначили, що всі атаковані російські ресурси підтримують та фінансують війну проти України.

Окрім того, потужного кіберудару зазнали десятки ресурсів великих промислових обʼєктів, які забезпечують роботу російського ВПК.

Зокрема, під атакою опинилися:

● мережева інфраструктура автозаводу «Чайка-сервис», яка виробляє спеціальну техніку для російських силових відомств;

● ООО «Контур-НИИРС», що виробляє спеціальне обладнання для літаків та вертольотів;

● Науковий центр «Інститут електронних керуючих машин ім. Брука», що постачає технічні та програмні засоби, сервери, процесори тощо.

Серед іншого, джерело стверджує, що також були атаковані хмарні та файлові сховища інтернет-провайдера Mail.ru, VDSina, інтернет-провайдера «Квідекс», ТОВ «Національні кабельні мережі», ПАО «Центральний телеграф».

Також уражені ще щонайменше два десятки ресурсів компаній-виробників світлового обладнання, дизельних станцій, хостинг-провайдерів, виробів балістичного захисту тощо.

▶ ️То які результати?

Внаслідок кібератаки уражені щонайменше 33 сервери та 283 службових ПЕОМ промислових обʼєктів, знищені 15 хмарних та файлових сховищ, ліквідований 21 вебсайт. Загальний обсяг знищеної інформації — близько 70 терабайтів. Водночас на місці знищених вебресурсів, українські хакери залишили «заглушки» з агітаційним змістом на підтримку переможних дій України.

«Це черговий кіберпривіт мешканцям боліт. Ще неодмінно побачимося. З Днем Незалежності України!» — прокоментували атаку в ГУР МО.

Источник: hromadske.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович