30.09.2024 09:44
Просмотров: 188

кремль хоче, аби Трамп "скасував" закони України про мову та РПЦ

кремль хоче, аби Трамп скасував закони України про мову та РПЦ

Керівництво росії вважає за необхідне, щоб Дональд Трамп в разі перемоги на президентських виборах у США тиснув на Україну з метою зупинення дії двох законів - мовного і церковного

Як наголосив міністр закоордонних справ рф Сергій Лавров, в Україні зараз нібито обмежуються права "російськомовних". Про це у неділю, 29 вересня 2024 року, повідомила "російська служба Бі-бі-сі".

За словами Лаврова, який зараз перебуває з візитом на сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, росія готова до "врегулювання проблеми на основі усунення корінних причин української кризи" - відмови України від вступу до НАТО, а також скасування закону про українську мову як державну та закону про заборону московського патріархату, які, на думку голови МЗС рф, "утискають російськомовне населення".

Із цією заявою Лавров виступив після того, як Трамп особисто зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським та запевнив його в підтримці у випадку перемоги на американських виборах.

"Якщо пану Трампу вдасться скасувати ці закони, про які ми говоримо, це вже буде крок уперед. Це зробити простіше простого - взяти і проголосувати", - сказав Лавров.

В який саме спосіб Трамп у випадку обрання главою американської держави має "скасувати" українські закони і хто, як він висловився, має "взяти і проголосувати", Лавров не конкретизував.

▶ ️Реакція Миколи Княжицького, автора закону про мову та ініціатора закону про заборону російської церкви

"Виявляється, не НАТО турбує путіна, а два закони, які ми з патріотами у ВР відстояли і провели. Один із них я представляв у Верховній Раді, інший - ініціював. Лавров просить Трампа скасувати закон про українську мову і про заборону діяльності РПЦ. Наша сила у цих законах, сила нашого народу, який ніколи не здолають рашистські загарбники", - прокоментував народний депутат України від "Європейської Солідарності", журналіст, публіцист і громадський діяч Микола Княжицький.

Джерело: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

01.10.2024 09:36    108
Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович