14.09.2024 10:10
Просмотров: 182

«На Евересті розгорнули український прапор з емблемою нацистської дивізії «Едельвейс». Це – неправда

«На Евересті розгорнули український прапор з емблемою нацистської дивізії «Едельвейс». Це – неправда

#спростуванняЦентру

Брехня: українська альпіністка Антоніна Самойлова розгорнула на горі Еверест прапор 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» ЗСУ. Це – доказ українського нацизму, адже назву «Едельвейс» використовувала одна з дивізій німецького Вермахту в часи Другої світової війни. Таку маячню тиражують пропагандистські Telegram-канали.

Правда: ні квітка едельвейс, ні назва «Едельвейс» не є нацистською символікою. Ця високогірна квітка є емблемою не лише 10-ї ОГШБр ЗСУ, а й інших європейських гірських підрозділів і служб. Зокрема Хорватської гірсько-рятувальної служби та 21-ї Підгальської стрілецької бригади Збройних сил Польщі.

Ба більше, у рф також є підрозділ «Едельвейс» – загін спецпризначення управління федеральної служби виконання покарань по республіці алтай. Також російські тюремники використовують й інші назви, що мали аналоги у Третьому Райху.

І якби логіка z-пропаганди була послідовною, то росіянам слід було «денацифікувати» й омський «Вікінг» (таку ж назву мала 5-та танкова дивізія СС) та ханти-мансійський загін «Північ» (була й така СС дивізія – 6-та гірська «Норд»).

Великий концтабір під назвою «росія» вже давно заслуговує на денацифікацію. Адже всі ознаки фашизму в його рашистській формі присутні. У нацистів російські воєнні злочинці запозичили чимало практик, зокрема етнічні чистки, депортації та «перевиховання» українських дітей у спецтаборах.

Джерело: https://t.me/spravdi/41532

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович