16.04.2024 07:15
Просмотров: 180

Попри холодний стан енергоблоків ЗАЕС, головною загрозою на станції залишається окупація

Попри холодний стан енергоблоків ЗАЕС, головною загрозою на станції залишається окупація

Переведення всіх енергоблоків Запорізької АЕС у холодний стан зменшує ризики, однак головною загрозою ядерній безпеці є окупація електростанції російськими військами.

Про це повідомила пресслужба Держатомрегулювання з посиланням на слова голови відомства Олега Корікова.

"Холодний стан енергоблоків - більш безпечний, ніж гарячий. За умови перебування енергоблоків в холодному стані можемо говорити про зменшення водоспоживання, оскільки водні ресурси є обмеженими після знищення Каховського водосховища, зменшення електропостачання з енергосистеми України", - сказав Коріков.

Водночас з точки зору ядерної та радіаційної безпеки, у разі повного знеструмлення станції, збільшується запас часу до можливого руйнування бар’єрів безпеки на шляху розповсюдження радіації в навколишнє середовище.

Втім, Коріков нагадав, що головні загрози для ядерної та радіаційної безпеки на ЗАЕС виникають через її окупацію та мілітаризацію з боку росії. Зокрема, ЗАЕС перетворена на військову базу, на станції присутній некваліфікований персонал, лінії зовнішнього живлення часто зазнають пошкоджень у результаті російських обстрілів.

Нагадаємо:

Усі шість енергоблоків окупованої Запорізької атомної електростанції переведені у стан холодного зупину вперше з 2022 року.

Джерело: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович