10.03.2024 06:45
Просмотров: 814

Про приліт чогось в Череп овець

Про приліт чогось в Череп овець

Чому це важливо і чому це велика перемога.

Вчора невідомий беспілотник атакував металургійний завод Северсталі в Череповці. Влучання сталося десь біля доменної печі номер 4. Северсталь заявила, що СВО йде по плану, і піч ціла, всьо в порядкє, нічого дивитися.

З піччю дійсно думаю все в порядку. Суто як з конструкцією.

Але…

Знищити далекобійним дроном безпосередньо доменну піч дуже складно. Не тому що складно влучити, доменна піч такого заводу заввишки в десятки метрів. Але це потужна споруда, зазвичай в металічному корпусі, який треба пробивати кумулятивним снарядом. І в певних місцях. Тому уразити безпосередньо піч складно. Але і не потрібно. Навколо печі є інфраструктура. І судячи з відео вдар був нанесений саме по інфраструктурі печі.

Тому Северсталь заявила, що дійсно все в порядку, а одна доменна піч встала на «плановий ремонт». А ось це вже триндьож.

Плановий ремонт доменної печі, це її ПОВНЕ знищення та побудова заново. Вся суть доменного процесу в тому, що його не можна зупиняти, так як звільнити піч від розплаву всередині неможливо. У випадку зупинки технологічного процесу розплав(а це метал) в домні застигає і стає «козлом».

Козел це десятки метрів металу вагою декілька тисяч тон який застиг всередині кам’яної споруди з вогнетривкого цегли. Далі домну тупо розбирають по цеглинкам. Вогнетривку цеглу навіть розпилити болгаркою складно. Далі розпилюють метал на куски, і краном все це витягають. Розвлєкухі на місяці. Після того як все розібрали ручками, домну починають будувати заново. Потім запускають і вона далі безперервно працює.

Плановий вивід домни на ремонт це справа до якої готуються дуже заздалегідь, а ніяких планів по виводу домни номер 4 у ЗМІ та повідомленнях Северсталі я не знайшов.

Для прикладу доменна піч номер 3 в Череповці пішла на реконструкцію в 2007 році. Її зупинили та розібрали. В 2009 році роботи по побудові печі зупинили через світову фінансову кризу. Піч поставили на консервацію. З консервації зняли в 2017 році і вирішили добудувати. Добудували в 2020 році. Тобто три роки будували, а точніше 5 якщо рахувати весь процес. Ну а загалом 13 років.

Мої вітання невідомим дронщикам. Вибір цілі – моя повага.

Отета перемога.

https://www.facebook.com/anton.an.shvets

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович