12.02.2024 07:55
Просмотров: 488

Ситуація на лінії фронту дуже складна - Данілов

Ситуація на лінії фронту дуже складна - Данілов

Ситуація на лінії фронту дуже складна. Нам потрібна зброя, зброя і ще раз зброя, — секретар РНБО України в інтерв’ю португальському агентству Lusa.

Данілов нагадав, що росія продовжує отримувати озброєння від Ірану та Північної Кореї, тоді як допомога Україні від США та ЄС гальмує.

За його словами, якщо Захід не збільшить постачання зброї та боєприпасів, ситуація стане ще складнішою, а будь-яке очікування вплине на ситуацію на полі бою не на користь України.

"Дуже важко боротися з агресором протягом двох років, але Україна не має права на поразку. Якщо я скажу, що всі дуже вмотивовані, то це буде неправда. У кожного (військового — ред.) свій стан, своя ситуація і своя мотивація. (…)

Якщо ви запитаєте нас: чи зупинимося ми? Ми не зупинимося, ми будемо захищати нашу країну. У нас немає іншого вибору, іншого варіанту.

І ми дуже сподіваємося, що наші партнери зрозуміють, що під загрозою наша незалежність, а також імідж, авторитет і єдність всього Заходу", — сказав секретар РНБО.

Він висловив впевненість у тому, що пакет допомоги для України все ж буде ухвалений Конгресом, і додав, що поставки винищувачів F-16 є "дуже чутливим питанням" для нашої країни.

"Ми дуже хочемо бути потужнішими за ворога, який зараз має перевагу в небі над Україною, тому що має велику кількість літаків.

Поки у нас не буде такої ж кількості, нам буде дуже важко продовжувати воювати", — сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, графік поставок озброєнь від союзників, складений на першу половину 2024 року, зараз витримується.

Однак Україна розраховує на підтримку "усіх країн НАТО".

"Ви не повинні боятися, а багато країн бояться війни і бояться росії. Якщо ви покажете страх, війну буде програно", — додав Олексій Данілов.

https://t.me/znua_live/134046

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович