11.03.2024 09:14
Просмотров: 241

StopFake: У соцмережах поширюють дезінформацію про те, що Дмитро Ярош нібито закликав до повалення влади в Україні

StopFake: У соцмережах поширюють дезінформацію про те, що Дмитро Ярош нібито закликав до повалення влади в Україні

Для створення цього фейку російські пропагандисти використали відрізок інтерв'ю нинішнього командувача Української добровольчої армії телеканалу «Еспресо» за грудень 2020 року. Про жодне повалення влади політик у тій розмові не заявляв.

Пропагандисти поширюють дезінформацію у соцмережах про те, що командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош нібито почав закликати до повалення влади в Україні і називає президента Володимира Зеленського та його команду «ліквідаторами українського народу». Про це повідомила команда української ініціативи StopFake.

Для створення цього фейку було використане старе інтерв’ю Дмитра Яроша за грудень 2020 року для українського телеканалу «Еспресо», в якому він хоч і критикував владу, проте не закликав до перевороту.

У своїх нещодавніх публікаціях командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош закликав українців об'єднуватися заради перемоги, не піддаватися на ворожі інформаційно-психологічні операції та не ворогувати один із одним.

StopFake: У соцмережах поширюють дезінформацію про те, що Дмитро Ярош нібито закликав до повалення влади в Україні

Нагадаємо, 27 лютого Комітет з питань розвідки при Президентові України повідомив на сайті ГУР МО, що спецоперація росії з дезінформації «Майдан-3» досягне своєї кульмінації в березні-травні 2024 року. Протягом найближчих тижнів ворог «кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів — як всередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка України».

російські спецслужби прагнуть поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, розповсюдити в суспільстві «теорії змови», штучно протиставити цивільних та військових і посварити Україну з союзниками.

За даними керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, спецоперацією займається зовнішня розвідка росії, курує її віцеголова адміністрації путіна Кирієнко, а залучені до неї, зокрема, Віктор Медведчук, ексведуча Діана Панченко та деякі блогери.

Для досягнення цілей з просування російських наративів та розхитування ситуації в Україні ворог масово купує і створює телеграм-канали та ботоферми.

Джерело: detector.media

Фото: StopFake

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович